smokeyduck 發表於 2014-6-24 13:49

kelvinchan 發表於 2014-6-24 11:00 static/image/common/back.gif
睇戲人地走去報警,
咁佢影嚮你娛樂既時間有冇得投訴番佢架

咁講都得??{:1_336:}

samuel8892000 發表於 2014-6-24 15:46

edlsang 發表於 2014-6-22 23:15 static/image/common/back.gif
我而家住村屋地下,都驚噪到二,三楼!
所以想整吸音棉。

村屋地下唔駛驚.因低頻只傳下層及屋外.關窗及門邊用3m隔音貼封住一定無問題.

bigair 發表於 2014-6-24 15:49

samuel8892000 發表於 2014-6-24 15:46 static/image/common/back.gif
村屋地下唔駛驚.因低頻只傳下層及屋外.關窗及門邊用3m隔音貼封住一定無問題. ...

都唔係架,我d低頻傳到隔離三樓上面

edlsang 發表於 2014-6-24 15:52

samuel8892000 發表於 2014-6-24 15:46 static/image/common/back.gif
村屋地下唔駛驚.因低頻只傳下層及屋外.關窗及門邊用3m隔音貼封住一定無問題. ...

我度門貼 3m 後關不到.......{:6_125:}

samuel8892000 發表於 2014-6-24 16:14

bigair 發表於 2014-6-24 15:49 static/image/common/back.gif
都唔係架,我d低頻傳到隔離三樓上面

我是住村屋地下.試過十仔開大聲無問諟.但高音勁即傅上層.比人拍門投訴.

Netmans 發表於 2014-6-24 16:32

keytai214 發表於 2014-6-23 11:42 static/image/common/back.gif
聲大易搞, 低頻難防 ... ... 低頻 並非一般 吸音/ 隔音 可減少 ... ... 加上震動的力量, 用耳塞都無用 ......

師兄一講
即刻諗到上次飛虎出動個次事件
就係嘈音引發
真係無諗過最後要警方介入
(Post76 Android 手機版送出)

Netmans 發表於 2014-6-24 16:42

samuel8892000 發表於 2014-6-24 16:14 static/image/common/back.gif
我是住村屋地下.試過十仔開大家聲無問諟.但高音勁即傅上層.比人拍門投訴.

上次有 76 師兄教大家煲機方法
内文提及用棉被蓋住喇叭隔音
如用棉被掛住大門可能可以減抵走廊音量
不妨一試
(Post76 Android 手機版送出)

wadee 發表於 2014-6-24 16:46

我以前住村屋地下,有次爆緊戲,跟住我上去問鄰居天線問題,上到天台,我聽到嘭嘭聲,我問鄰居你爆緊戲呀?
佢答,冇呀,都唔知咩聲係邊到黎!!

但我個時只用緊sony套裝5.1

ms_driller 發表於 2014-6-24 19:43

plnl88 發表於 2014-6-23 00:10 static/image/common/back.gif
師兄,你今日好險。
根據法例,今日(星期日)企係你門外的警員係有權拉你的。
如果佢覺得你係大聲的話。

師兄,你部怪獸有冇俾人投訴過?

plnl88 發表於 2014-6-24 19:59

ms_driller 發表於 2014-6-24 19:43 static/image/common/back.gif
師兄,你部怪獸有冇俾人投訴過?

無呀。老細唔會比開到咁大聲。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
查看完整版本: 星期日下午3點看戲,鄰居報警了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。