dicky0411 發表於 2014-8-23 19:23

S.C. 發表於 2014-8-23 16:36 static/image/common/back.gif
Da100未正式接觸過,但是da200耳放比p200差點係事實,可以預計一下da100可能真係無驅動600Ohms能力,但係 ...

我現在已經慢慢轉玩hifi,沒打算再花大錢在headfi系統上,對再上一級有點保留{:6_209:}
(Post76 Android 手機版送出)

dicky0411 發表於 2014-8-23 19:35

del
(Post76 Android 手機版送出)

jaffeinism 發表於 2014-8-24 00:38

S.C. 發表於 2014-8-23 15:40 static/image/common/back.gif
P700應該夠力嘅,主要係取向,喜歡嘅咪覺得㩒聽囉,吾喜歡咪可能覺得又軟又淋
不過我認為Heada應該更加適 ...

Heada, 呢部聽過, 無咩感覺...

軟吾係問題, 淋我吾知係點, 不過係SPEC應該吾係好夠力推LCD-3@110 OHM, 3好食電, 睇台700個SPEC, 吾係甘樂觀

斯路 發表於 2014-8-24 16:20

唔知DA-200音展價又大約係幾多呢?

jasone_ti 發表於 2014-8-24 20:16

據我所知da100 同da200只係dac有分別
放大部份係一樣既
斯路兄依家既情況da100夠做啦{:6_134:}

S.C. 發表於 2014-8-25 00:09

斯路 發表於 2014-8-23 19:19 static/image/common/back.gif
嗯嗯,DA-200都係一個方案,睇怕都係要返黎香港試清楚再決定。如果P-200賣八千我應該會直接跳過香港行貨 ...

Linnenberg ARIOSO應該係質素最高嘅長遠計揀佢啦。
想玩Luxman就平d嘅Da100, 最好吾好買吾啱電壓吧,加多隻牛又一定會對聲音有正/負影響,少樣嘢一定自然寫實d.

S.C. 發表於 2014-8-25 00:10

斯路 發表於 2014-8-24 16:20 static/image/common/back.gif
唔知DA-200音展價又大約係幾多呢?

音響展只有P700u特價及Da06報價比平時平少少,其他產品應該無咩平。

S.C. 發表於 2014-8-25 00:11

dicky0411 發表於 2014-8-23 19:23 static/image/common/back.gif
我現在已經慢慢轉玩hifi,沒打算再花大錢在headfi系統上,對再上一級有點保留
(Post76 Android...

玩到hifi就無理由再投資headfi啦,除了地方環境限制之外就另計

S.C. 發表於 2014-8-25 00:14

jaffeinism 發表於 2014-8-24 00:38 static/image/common/back.gif
Heada, 呢部聽過, 無咩感覺...

軟吾係問題, 淋我吾知係點, 不過係SPEC應該吾係好夠力推LCD-3@110 OHM, 3 ...

最穩陣一定Violectric V281, 佢d amp 一向50-100ohms load 時最大力, 夾曬LCD系
另外Schiit 部嘢一定吾洗擔心輸出細啦,都係可以考之列

斯路 發表於 2014-8-25 00:46

S.C. 發表於 2014-8-25 00:09 static/image/common/back.gif
Linnenberg ARIOSO應該係質素最高嘅長遠計揀佢啦。
想玩Luxman就平d嘅Da100, 最好吾好買吾啱電壓吧,加多 ...

可惜既係DA-100應該只有日本有呢,如果真係入就點都要加個變壓器。ARIOSO雖然真係非常正,今次又身痕諗住買機無非都係想好好夾夾對ATH耳機。睇黎都係索性等睇下邊部會有人放二手吧啦{:8_368:}
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15
查看完整版本: 提早送自己生日禮物~P700u (聽感補回1樓)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。