dicky0411 發表於 2014-8-21 20:40

jaffeinism 發表於 2014-8-21 18:27 static/image/common/back.gif
如果係耳機系統, 甘參考價值會高的~~~~

耳機系統的話毫無疑問是bhse加omega了{:6_184:}
大奧的話沒聽過
雖說每次出去試聽完回家都不想去聽自己的玩具{:6_192:}
(Post76 Android 手機版送出)

jaffeinism 發表於 2014-8-21 21:01

黑翼菜鳥 發表於 2014-8-21 20:09 static/image/common/back.gif
力一定夠,不過味道可能不對,我之前推LCD-X比起V181推感覺還要差.....

LCD-X吾算難推... 反而3好大食~~~~ 甘樣即係好大機會推吾掂 ...

jaffeinism 發表於 2014-8-21 21:06

ORPHEUS, 009都聽過, 不過時間實在太短, 如果可以聽番個零月, 甘個體驗會實在的

dicky0411 發表於 2014-8-21 21:13

jaffeinism 發表於 2014-8-21 21:06 static/image/common/back.gif
ORPHEUS, 009都聽過, 不過時間實在太短, 如果可以聽番個零月, 甘個體驗會實在的 ...

bhse推009不算好..
現正熱烈期待009的官方耳放{:6_143:}
(Post76 Android 手機版送出)

孤寒種` 發表於 2014-8-22 09:29

黑翼菜鳥 發表於 2014-8-21 19:59 static/image/common/back.gif
雜誌送

我都有買, Luxman味是有的
但雜訊實在太勁...

黑翼菜鳥 發表於 2014-8-22 20:43

jaffeinism 發表於 2014-8-21 21:01 static/image/common/back.gif
LCD-X吾算難推... 反而3好大食~~~~ 甘樣即係好大機會推吾掂 ...

可以找機會試下,但是我同樣不太看好這個組合....

黑翼菜鳥 發表於 2014-8-22 20:44

孤寒種` 發表於 2014-8-22 09:29 static/image/common/back.gif
我都有買, Luxman味是有的
但雜訊實在太勁...

送的東西不能期望有很好的表現{:6_121:}

jaffeinism 發表於 2014-8-22 20:49

黑翼菜鳥 發表於 2014-8-22 20:43 static/image/common/back.gif
可以找機會試下,但是我同樣不太看好這個組合....

我自己聽過PATHOS + LCD-X這組合, 如果無再買3, 用來聽歌都可以收貨

最衰個AMP又無四芯口, 外邊好難試

按P-700U SPEC 推算, 平衡110 OHM 左右大約得1000MW, 推力對LCD-3 來講吾係好夠...

斯路 發表於 2014-8-23 13:32

重新睇晒呢個討論,除左「好想要」之外我都唔知講咩野好。望見LUXMAN以及ATH一如常態既夾得好,令我好想真係正正經經入返部黎試試。不過絕對無得玩到咁高階了,呢個級數對我黎講只能遠觀。

不過,懶理係埋真係岩我用,我都係好想要。{:8_384:}

S.C. 發表於 2014-8-23 15:40

jaffeinism 發表於 2014-8-22 20:49 static/image/common/back.gif
我自己聽過PATHOS + LCD-X這組合, 如果無再買3, 用來聽歌都可以收貨

最衰個AMP又無四芯口, 外邊好難試

P700應該夠力嘅,主要係取向,喜歡嘅咪覺得㩒聽囉,吾喜歡咪可能覺得又軟又淋
不過我認為Heada應該更加適合你,聽到廠方未正式出220v, 衣家訂應該可以做第一人分享{:8_402:}
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15
查看完整版本: 提早送自己生日禮物~P700u (聽感補回1樓)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。