LCCI 發表於 2014-1-23 09:16

keke323 發表於 2014-1-22 22:36 static/image/common/back.gif
ching 有無聽埋 ikon7

我唔敢聽ikon 7.....我驚一聽就再俾多d.....{:6_204:}

本來budget 係7千一對 前置.....
最後變左一個double.......
再聽ikon 7就不得了{:6_200:}

前後聽過

monitor audio rx-6
dali ikon 5
dali ikon 6
sonus faber toy
kef r500

但聽都係鐘意ikon 6 個種感染力{:6_189:}

keke323 發表於 2014-1-23 09:27

LCCI 發表於 2014-1-23 09:16 static/image/common/back.gif
我唔敢聽ikon 7.....我驚一聽就再俾多d.....

本來budget 係7千一對 前置.....

其實唔好睇 ikon7 咁大隻以為低音一定好 boom, ikon7 係人聲方面處理得更好,更突出 {:6_193:}
Ching 應該聽埋隻 ikon7嘛 {:1_343:}

keke323 發表於 2014-1-23 09:30

momolee 發表於 2014-1-23 09:14 static/image/common/back.gif
Keke 鬼 依家用緊咩喇叭?
都係dali ?

用緊咩喇叭就唔好提 {:6_203:}
不過黎緊 Dali 係我目標之一 {:6_178:}

momolee 發表於 2014-1-23 09:39

keke323 發表於 2014-1-23 09:30 static/image/common/back.gif
用緊咩喇叭就唔好提
不過黎緊 Dali 係我目標之一

其實出面影音鋪頭成日都見到有dali 喇叭賣, 有機會都想試聽下{:1_339:}
我見呢度都有唔少ching 用dali。。。{:1_336:}

keke323 發表於 2014-1-23 10:01

momolee 發表於 2014-1-23 09:39 static/image/common/back.gif
其實出面影音鋪頭成日都見到有dali 喇叭賣, 有機會都想試聽下
我見呢度都有唔少ching 用dali。 ...

試下又唔洗錢既{:8_393:}

louis001 發表於 2014-1-23 11:47

momolee 發表於 2014-1-23 09:39 static/image/common/back.gif
其實出面影音鋪頭成日都見到有dali 喇叭賣, 有機會都想試聽下

放心 一定唔會另你失望 {:6_138:}

LCCI 發表於 2014-1-23 12:03

試啦試啦!

包你唔會失望{:8_390:}

ming2002 發表於 2014-1-23 18:03

LCCI 發表於 2014-1-21 09:16 static/image/common/back.gif
Ching.......5010....好貴.....買左食成年食樹皮

想平D, 買二手3009 或5009 law

LCCI 發表於 2014-3-27 09:22

唔經唔覺玩左對dali ikon 6 三個月,覺得包圍感仲係差d,睇左好多隻後置,最後都係覺得一套西裝係最好。

所以呢兩個月死慳死底都要儲錢買dali on wall。

由舊既audio pro image 12 升上dali on wall,包圍感好左好多,唔會有d 聲係夾夾不入。

Samson2011 發表於 2014-3-27 13:17

嘩,好正呀,一套西压,恭喜 ching{:6_212:} {:6_195:} {:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
查看完整版本: 新手新居入伙小UPGRADE (Dali Ikon 6 MK2) 新加Dali on wall P.9#89

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。