lamfatlun 發表於 2014-1-18 07:48

買得座地好快就跌落{:6_243:}架喇…
好快佢就會751R...酒…炭…
之後通常都係電…一步到位整埋美試就唔洗心私私啦!{:6_238:}
(Post76 Android 手機版送出)

ming2002 發表於 2014-1-18 11:56

公起公起,{:6_149:}

我都係Ikon 6 同 Vocal用家。

下一步一定要換amp.

ming005 發表於 2014-1-18 12:53

{:6_193:}

ctmk 發表於 2014-1-18 13:19

CHING真係要入番部2-channel Amp, 先至唔浪費對喇叭,用好嘅2-channel Amp嚟聽歌只會另你升仙, 唔會落地獄{:6_222:}

andytam 發表於 2014-1-18 23:16

Dali 丹麥制造{:6_193:}

kmissp 發表於 2014-1-19 07:38

樓主CHING個位足夠換部65吋TV,快D換啦,
雷聲大雨點小就浪費左套HIFI.

LCCI 發表於 2014-1-20 09:07

momolee 發表於 2014-1-17 17:58 static/image/common/back.gif
DALI 其實係咩聲底?
試聽過好幾隻英喇叭品牌,但DALI 就未試過......... ...

聲底我真係唔識形容,只知同其他喇叭AB 俾,對Dali d 聲好出,好好聽....ching 可以去下友蛇聽下!好好聽ga{:6_165:}

LCCI 發表於 2014-1-20 09:15

各位ching...聽兩日不斷咁試機,發覺部amp 真係唔多得,但budget 有限,8千以內,可以買乜amp來襯返對dali ikon 6?

雖然好想買安仔 5010 或鬼妹751R.......但Budget有限.....買完怕人頭落地.....

如果8千左右.....安仔828,馬仔 SR6008好呢?小弟聽歌50%,睇戲40%,打機10%....請推介一下

LCCI 發表於 2014-1-20 09:16

kmissp 發表於 2014-1-19 07:38 static/image/common/back.gif
樓主CHING個位足夠換部65吋TV,快D換啦,
雷聲大雨點小就浪費左套HIFI.

我都好想換65吋tv.........真係要一步步來{:6_154:}

小寶老豆 發表於 2014-1-20 10:54

LCCI 發表於 2014-1-20 09:15 static/image/common/back.gif
各位ching...聽兩日不斷咁試機,發覺部amp 真係唔多得,但budget 有限,8千以內,可以買乜amp來襯返對dali...

50% 聽歌... 當然投資係最大嘅 portion 先喇...
{:8_390:} 加部有by-pass功能 2ch Int Amp 喇...橫豎 9700 有 Analog Output...

如 ctmk 師兄講, "用好嘅2-channel Amp嚟聽歌只會另你升仙, 唔會落地獄..." X2
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 新手新居入伙小UPGRADE (Dali Ikon 6 MK2) 新加Dali on wall P.9#89

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。