JKC710 發表於 2013-11-9 16:24

mantam121 發表於 2013-11-9 16:12 static/image/common/back.gif
係,仲諗住訂部返離博一博添

我等緊代理返貨,已經買多部2ch 後級準備

lwkkaka 發表於 2013-11-9 16:44

fishbone8822 發表於 2013-11-9 14:49 static/image/common/back.gif
音樂感, 演唱會, 2ch < --- 12 無得輸

師兄,你推部老秦好抵小,不過同其余兩部对比岀嚟嘅效果會差幾遠?我100%睇戲

fishbone8822 發表於 2013-11-9 16:50

lwkkaka 發表於 2013-11-9 16:44 static/image/common/back.gif
師兄,你推部老秦好抵小,不過同其余兩部对比岀嚟嘅效果會差幾遠?我100%睇戲 ...

老秦不比XPA, 5250差, 當然同Showcase比有明顯距離

Klipsch RF82 RC62 RS42 <---老秦推佢地...夠晒用

mantam121 發表於 2013-11-9 16:53

JKC710 發表於 2013-11-9 16:24 static/image/common/back.gif
我等緊代理返貨,已經買多部2ch 後級準備

加左咩2CH後級?我用緊Xpa5都想加部2ch後級

JKC710 發表於 2013-11-9 16:58

mantam121 發表於 2013-11-9 16:53 static/image/common/back.gif
加左咩2CH後級?我用緊Xpa5都想加部2ch後級

咪又係用返emotiva,我都用緊xpa5,襯返個look同價錢平

JKC710 發表於 2013-11-9 17:01

fishbone8822 發表於 2013-11-9 16:50 static/image/common/back.gif
老秦不比XPA, 5250差, 當然同Showcase比有明顯距離

Klipsch RF82 RC62 RS42

請問Showcase好過xpa5幾多?

部3250仲要係黑色真係睇到我流哂口水,不過這些機會不是屬於我..........

fishbone8822 發表於 2013-11-9 17:11

JKC710 發表於 2013-11-9 17:01 static/image/common/back.gif
請問Showcase好過xpa5幾多?

部3250仲要係黑色真係睇到我流哂口水,不過這些機會不是屬於我.......... ...

Krell 一向在同級中, 驅動力不用懷疑, 持續出力不腳軟, 雖然Showcase 得125w*5/7 (8ohm)
但優勝在於 : 更開揚離箱埋身, 動態更好..去得更盡, 但壞處是較熱, 需要一定空間散熱 (可能同佢是偏壓是A類設計, 輸出就AB類有關)

至於3250 是小弟的, 高風險搵洋垃圾....真係搏一搏, 但確係有驚喜, 聲音更細致更好力, 但更熱{:1_331:}

以下張圖的師兄上個月仲係用Y 30X0, 現在轉左18
佢之前也用過parasound a51, lexicon RX-7, 現轉左ShowCase 7, 已話動態及連貫度高左
又因剛升級3隻大JBL...將會再升級KAV-250A or3250/2250....等機會ing~~

mantam121 發表於 2013-11-9 17:16

JKC710 發表於 2013-11-9 16:58 static/image/common/back.gif
咪又係用返emotiva,我都用緊xpa5,襯返個look同價錢平

請問咩型號?

chhanthony 發表於 2013-11-9 17:31

fishbone8822 發表於 2013-11-9 17:11 static/image/common/back.gif
Krell 一向在同級中, 驅動力不用懷疑, 持續出力不腳軟, 雖然Showcase 得125w*5/7 (8ohm)
但優勝在於 : 更 ...

Audiogon早排都有幾部好正嘅後級{:1_351:}

fishbone8822 發表於 2013-11-9 17:44

chhanthony 發表於 2013-11-9 17:31 static/image/common/back.gif
Audiogon早排都有幾部好正嘅後級

其中一部Krell TAS係世紀騙案, 大家要小心, 如果無得用paypal...千萬不要買{:1_248:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 最近睇到一個品牌嘅前後級

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。