Ep-71 發表於 2013-11-8 23:10

samuel8892000 發表於 2013-11-8 16:38 static/image/common/back.gif
包括5509?

包!

JKC710 發表於 2013-11-8 23:14

lwkkaka 發表於 2013-11-8 22:50 static/image/common/back.gif
師兄可唔可以pm我show case同你之前post嗰部krell喺邊買幾錢?thx

呢個我代位師兄答都得喇, SHOWCASE呀3250果D全部都係可遇不可求既珍品, 不知要用幾多心機去世界各大音響論壇既2手區, 仲可能要又哎又契先叫到賣家SHIP OVERSEA, 唔好彩既仲分分鐘錢財兩失添.

題外話
呢度有樣唔好既風氣, 周不時見人留POST叫人PM你邊度買及價錢, 我自己都收過唔少, 講真係有誠意既就自己PM問人啦.

ww1338 發表於 2013-11-8 23:26

Ep-71 發表於 2013-11-8 23:10 static/image/common/back.gif
包!

師兄,小心有Onkyo fans同你死過{:6_121:}

pwong888 發表於 2013-11-9 00:37

Ching 我係網上面揾到佢裹面D 相,好似好空,乜都無,但你地又講到天下無敵,真定假?

chhanthony 發表於 2013-11-9 01:03

Mca20未聽過,只聽過nuforce 應該係之前旗艦嘅7聲道後級,唔太impressive。

chhanthony 發表於 2013-11-9 01:05

Ep-71 發表於 2013-11-8 15:36 static/image/common/back.gif
你講漏左我

咁部12幾時賣先{:1_343:}

fishbone8822 發表於 2013-11-9 01:29

pwong888 發表於 2013-11-9 00:37 static/image/common/back.gif
Ching 我係網上面揾到佢裹面D 相,好似好空,乜都無,但你地又講到天下無敵,真定假? ...

真定假 <---開頭借返來時都覺得好單薄...一打開....仲極度似祖國山寨品

但當18分別去了幾位師兄家直接同O, Y, M比較(全都有後級)

每次A/B Full Setting 比較, 包括: Auto Tune後再出動Note book +Room EQ軟件, 手動音壓, 調整十仔位置, 重設相位, 距離同步修正及早已準備好的片源(如:龍虎門, 導火線, 功夫熊貓, My Way, ADELE, 鳳王號, FF6等等....地獄式測試), 玩足一晚

得出的結論18都係有優勢, 最後還有幸可去到M&K達人EP-71兄之家...一試同Cary12的分別...

18 vs 12 各有所長...但由於18的售價...已經是輸小當WIN....也搞到眾人紛紛放機團購..小弟連身邊朋友...
TOTAL 已換左13部..各中兩部等代理月中返機ing

最後結論: 小弟喜歡分享, 絕不是打手...更不是香港的用家
               建議有興趣的網友, 按金/租/借, 搵部返來試真佢, 信自己雙耳~~
               小弟及其他數位師兄玩足三星期(Demo 機)先買, 算是設定技巧/使用上有點心德, 歡迎大家交流~

samuel8892000 發表於 2013-11-9 11:01

我都有去聯X聽過.時間短促不够全面.大致上類似p記高分折力声底.人声較干硬.不計用料以声論價收貨有餘.匹配厚声後級表現會更好.

louis001 發表於 2013-11-9 11:58

samuel8892000 發表於 2013-11-9 11:01 static/image/common/back.gif
我都有去聯X聽過.時間短促不够全面.大致上類似p記高分折力声底.人声較干硬.不計用料以声論價收貨有餘.匹配 ...

所以我咪話呢部野我自己未見底 但聯X 個度又真係SET 得差左少少
我相信後級配撘比較重要 其實我有如果有後級 呢部18我都有興趣 {:6_136:}

samuel8892000 發表於 2013-11-9 12:01

louis001 發表於 2013-11-9 11:58 static/image/common/back.gif
所以我咪話呢部野我自己未見底 但聯X 個度又真係SET 得差左少少
我相信後級配撘比較重要 其實我有如果有 ...

如果Set得好啲 可以毒死好多人.
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 最近睇到一個品牌嘅前後級

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。