agnes_b 發表於 2013-7-3 13:24

呢個post真係令小弟學到唔少嘢

首先自己只係乜都唔識的用家

Wireworld 金、銀蛇 ,Jps in wall、AC+都用過

但粗啲會靚畫唔靚聲?我用過2.6比拖板用咗年幾
後尾試ww金蛇又聲唔會比2.6差
試埋WW se真係聲畫都明顯改善

而In wall又真係無坊間所講的咁神,可能我條係流嘢啦

希望條WWSE唔好火燭{:6_188:}
及都係信自已對眼同耳

Stanley5387 發表於 2013-7-3 15:00

agnes_b 發表於 2013-7-3 13:24 static/image/common/back.gif

師兄唔好危言聳聽,我講嘢確實係有嗰句就講嗰句,你若然驚嘅就兩份,因為我都係咁用法,加上你其實唔好信唒我,你大可請位有牌電工幫你喺電箱鉗鉗嗰組負責保護 AV 設備電路嘅 MCB 之後條相線實則行幾amp, 當然測試時你試越爆聲嘅場面越好,因為到時你睇到個結果你就更加安心, 冇有怕嘞! {:6_182:}

toysonline 發表於 2013-7-3 15:16

agnes_b 發表於 2013-7-3 13:24 static/image/common/back.gif

B哥仔

你條jps in wall吾係流野、只系同我个條一樣,又無冰鮮、又無屎!点會化為神線吖!!

samuel8892000 發表於 2013-7-3 18:54

我試過JPS有屎同冇屎分別頗大.

avav 發表於 2013-7-4 00:39

samuel8892000 發表於 2013-7-3 18:54 static/image/common/back.gif
我試過JPS有屎同冇屎分別頗大.

C兄小弟既聽感同你一樣
红腸我覺得對FUSE特别敏感
尤其是有質數既FUSE
其實小弟認為呢條嘢插係有個位真係幾神吓
係拖板或者電處
我試過7N 4030Neotech3001效果遠遠唔及佢
以上兩條價位都比紅腸貴小小
紅腸既動態定位通透分析力音場深闊
比小弟既聽感係完全KO4030同3001正確D講應該係大勝
另外WWSE 真的是條好嘢嚟
我幫佢起咗個名叫做痴消線
但如果係嚟個位計整體上佢都漸唔到上風
JPS既價位只是他一半都唔到
紅腸係加咗IP 2 鉑金FUSE小弟是用隻60A試的

dpcs 發表於 2013-7-4 02:26

紅腸+鉑屎,放在bdp9700,聽cd時,啲聲都有啲緊(可能我未煲好),
啲聲反而不及平價isotek(ofc)咁柔和,
但紅腸用在av時,啲畫質就very good,好立體,啲聲又有details。
莫非如晶爺講,要“冰鮮”紅腸。

samuel8892000 發表於 2013-7-4 11:25

avav 發表於 2013-7-4 00:39 static/image/common/back.gif
C兄小弟既聽感同你一樣
红腸我覺得對FUSE特别敏感
尤其是有質數既FUSE

C兄 多謝認同.條JPS我是插落LX86[末落靚屎]己完全KO之前條N305成條街.落靚屎後只KO末落屎半條街.但條N305改插落projector
度又有唔錯表現.所以靚線都要放對地方才能發揮所長.

samuel8892000 發表於 2013-7-4 11:37

dpcs 發表於 2013-7-4 02:26 static/image/common/back.gif
紅腸+鉑屎,放在bdp9700,聽cd時,啲聲都有啲緊(可能我未煲好),
啲聲反而不及平價isotek(ofc)咁柔和,
但紅 ...

我試過紅腸+鉑屎,放在bdp103.聽歌同睇戲.都不是太理想[冷凍後就唔知].個人認為紅腸最適合插:1 電處 如A60
                                                                                                                  2 AV Amp P記 O記 CA等都有唔錯表現
                                                                                                                                           3 十仔 尤其10吋或以上的 但JL110除外.

kelvin2517 發表於 2013-7-4 23:58

Stanley5387 發表於 2013-7-2 19:51 static/image/common/back.gif
其實我唔想再喺呢個題目同任何人繼續糾纏,反正小弟睇咗師兄寫咗幾段長嘢,你嘅結論查實好簡單:WW 嘅 P ...

CHING,我好同意你

我自己睇完個位 CHING段野,真係啤一聲。

線唔一定愈粗愈好,要選合適
舉例如SOMMER,做後級線,2.5MM夠有突,但又有人係要搵4MM,其實係無咁好聲,D聲太粗。

samuel8892000 發表於 2013-7-5 16:08

kelvin2517 發表於 2013-7-4 23:58 static/image/common/back.gif
CHING,我好同意你

我自己睇完個位 CHING段野,真係啤一聲。

完全認同{:6_193:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: Wireworld 線材線表 ~ 令對佢呢個牌子線材呎吋有質疑嘅人釋疑!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。