MICGAY 發表於 2013-6-20 03:01

toxix 發表於 2013-6-19 22:22 static/image/common/back.gif
你個係S聲,不過係
錯誤音源下的S聲

何謂正確?

grazysos 發表於 2013-6-20 07:08

Acanthus 發表於 2013-6-20 02:41 static/image/common/back.gif
參考link:
http://evchk.wikia.com/wiki/%EF%BC%B8%EF%BC%B8%E6%AD%B2%E5%B0%B1%E7%9C%8B%E7%A0%B4%E7%B4% ...

睇黎樓主真係緣盡如此!

muffy 發表於 2013-6-20 09:35

樓主不如你真係講下你用乜音源啦...
大家分享下唔好收收埋埋

giseegoobi 發表於 2013-6-20 10:21

我專登記係鬲離版過來,睇完聽完都唔係好明!請高人指點

toxix 發表於 2013-6-20 10:28

iamsocheap 發表於 2013-6-20 11:26

toxix 發表於 2013-6-20 10:28 static/image/common/back.gif
講又唔明,聽又彈兩個音質差...

唔通人地FB聽過而回覆既人傻嫁咩...

未答我問題{:1_255:}
真心想知架,段野同個問題都無關嘅...

hiyori 發表於 2013-6-20 11:47

iamsocheap 發表於 2013-6-20 11:26 static/image/common/back.gif
未答我問題
真心想知架,段野同個問題都無關嘅...

可能樓主覺得我地愚子不可教也,覺得教我地唔明,又可能樓主想表達既係一種「不可說」既禪既得道境界,咁各位師兄都係無謂糾纏樓主啦。(小弟資質愚鈍,如果理解錯左樓主,還請多多恕罪)

不過呢,雖然我地似乎都係講唔中又理解唔到樓主想討論既野同埋想法不斷「離題」,不過離題中又出現左個好有趣既新話題,就係點解大家會對玩耳機有興趣,為左唔好騎劫左樓主個post同繼續離題,小弟另外開左個吹水post俾大家,歡迎多多指教。

t1174 發表於 2013-6-20 12:03

咁又真係好唔明.....
其實這裡好小有跟多眼球的貼呢,結果好像只是指人去友站等結果,但去到又未見有結果。

toxix 發表於 2013-6-20 13:42

t1174 發表於 2013-6-20 14:16

人頭錄音可以後期加工出來而不是用人頭公仔錄? 真是沒聽過wor. 那一track 是做了?

我兩 track 也聽唔出在個 sound stage 有分別。也唔可以聯想到那張中國心。

當然,sound cloud 是mono吧.......

話說,這是那一個version hotel california. 同我手上張 cd好像第二首歌咁。

我是那張 hell freezes over. 是一個 live 的錄音,多了好多,如觀眾的拍手同吹口哨聲。

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: 自問識聽歌,識玩耳機既你,入黎討論下,歡迎發表意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。