Acanthus 發表於 2013-6-21 00:59

toxix 發表於 2013-6-21 00:42 static/image/common/back.gif
其實我答左,你地一個人問一次,有D人就為左睇戲而搭嗲

toxix 發表於 2013-6-21 01:07

Acanthus 發表於 2013-6-21 01:10

toxix 發表於 2013-6-21 01:07 static/image/common/back.gif
一群無目的,為娛樂既人所創立既討論目標。好野!
自己離哂題,仲有一D唔上得台面既回覆,真心覺得你地班人好有 ...

hiyori 發表於 2013-6-21 01:12

toxix 發表於 2013-6-21 01:07 static/image/common/back.gif
一群無目的,為娛樂既人所創立既討論目標。好野!
自己離哂題,仲有一D唔上得台面既回覆,真心覺得你地班人好有 ...

toxix兄唔好勞氣先,其實小弟都有頭到尾睇晒d post幾次,但係都搵唔到答案...
可唔可以講講其實答案係第幾帖?

toxix 發表於 2013-6-21 01:14

toxix 發表於 2013-6-21 01:16

leo0343 發表於 2013-6-21 01:16

可能樓主用的歌太出名,而小弟已被這首歌的刻板形象和樓主的兩段音樂作比較,所以才會得出兩首都不太好的結論。還請樓主包容小弟的不才,認真地聽,是聽得出兩首錄音是有分別的,要作出選擇的話,小弟較喜歡第二段音樂。而這分別是如何製造出來的,還請樓主指點。

hiyori 發表於 2013-6-21 01:18

toxix 發表於 2013-6-21 01:14 static/image/common/back.gif
咁唔該你重覆一次你個問題,我唔想到時殺出第二個又問同一個問題

無問題呀,我係呢帖問左,我再貼多次
http://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=160983&pid=2624677&fromuid=71075

基本上問題有三
1. 師兄心見中最適合既音源係咩(係咪即係人頭錄音+eq?定係師兄既音源係講緊硬件)?
2. 同埋點解師兄會覺得咁樣係最合適?
3. 仲有就係,如果我鐘意聽既歌無最適音源咁可以點算?

toxix 發表於 2013-6-21 01:19

leo0343 發表於 2013-6-21 01:21

toxix 發表於 2013-6-21 01:19 static/image/common/back.gif
我並唔係製作聲音本人

我只係引用分享,當然各人聽感不同得出結論也不同。

多謝樓主的認真回應。
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17
查看完整版本: 自問識聽歌,識玩耳機既你,入黎討論下,歡迎發表意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。