nightscrawler 發表於 2013-9-24 22:03

tong1511 發表於 2013-9-23 23:26 static/image/common/back.gif
師兄唔使等我試完ie800加平衡頭既報告喇,你都一齊試左囉,呢個世界好細,仲可以試埋你對111平衡頭.

聽感同 ...

師兄, 有冇試過MA9用平衡個情況係點呢?

chilscaa 發表於 2013-9-24 23:29

muffy 發表於 2013-9-24 00:49 static/image/common/back.gif
901快D拎黎!!!

最於低受唔住誘惑{:8_403:}

muffy 發表於 2013-9-25 09:41

chilscaa 發表於 2013-9-24 23:29 static/image/common/back.gif
最於低受唔住誘惑

係呀琴晚入手901...
要同MA8講再見啦!

PCMM1 發表於 2013-9-25 09:53

muffy 發表於 2013-9-25 09:41 static/image/common/back.gif
係呀琴晚入手901...
要同MA8講再見啦!

這麼快??
muffy兄你好似都未開始煲機喎
{:6_175:}

muffy 發表於 2013-9-25 10:46

PCMM1 發表於 2013-9-25 09:53 static/image/common/back.gif
這麼快??

係呀因為我唔覺得煲機可以改變個聲底, 最多都係加強佢既特點
同埋我好快可以決定到部機是否適合自己...
當初買都係參與下你地呢個大派對, 但除左IE800真係搵唔到一對手上夾既IEM...
901真係秒殺左...

muffy 發表於 2013-9-25 10:56

PCMM1 發表於 2013-9-25 09:53 static/image/common/back.gif
這麼快??

同埋有個概念我同你有小小唔同

有朋友話你預測MA8要煲1000小時...
如果買番黎要等1000小時先得...我自問真係無呢個耐性
不如等你煲完我約你聽啦 {:6_183:}

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-25 11:08

支持梅菲

PCMM1 發表於 2013-9-25 11:25

muffy 發表於 2013-9-25 10:46 static/image/common/back.gif
係呀因為我唔覺得煲機可以改變個聲底, 最多都係加強佢既特點
同埋我好快可以決定到部機是否適合自己...
...

所有電子零件都需要RUN IN時間
如果只聽幾日就知每部機器的底蘊
會MISS了得多良好機器
雖然RUN IN不會大大改變機器的聲音
但會聽感也會因為機子的RUN IN而改變
不過如果Muffy兄自己個人聽感不夾自己手上的耳塞
這個真的沒有辦法
參不參與這個大家庭
沒有甚麼大不了
大家都是post76的大家庭
最重要是自己聽得開心
器材是自己自願聽過適合自己心水而買
而不是因為人云亦云而入手
真心可以作出交流在post76是很重要
也是這裡愈來愈多師兄聚集的原因
{:6_202:}

我就是欣賞MUFFY兄你這一點
真的聽過合自己心水而去留手上的器材
{:6_193:}

PCMM1 發表於 2013-9-25 11:29

muffy 發表於 2013-9-25 10:56 static/image/common/back.gif
同埋有個概念我同你有小小唔同

有朋友話你預測MA8要煲1000小時...

有機會出來交流
大家分享手上的機器吧
我只有MA9
MA8可能要找你的朋友煲夠1000小時再試
{:6_211:}
我的概念和你的概念應該是一樣的
就是想用不同的器材
配搭出自己心水的組合
去欣賞不同的音樂
{:6_237:}
不過我個人也享受煲機的樂趣
當聲音每日在不停變化
和自己手上的耳塞耳筒
由不太匹配到慢慢開始愈來愈合拍
也是頗為樂在其中
不過時間就頗長就是了
{:6_199:}

PCMM1 發表於 2013-9-25 11:30

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-25 11:08 static/image/common/back.gif
支持梅菲

支持muffy兄
繼續分享手上的器材和配搭心得
{:6_193:}
頁: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69
查看完整版本: [沒有箱開] 銅磚 HIFI-ET MA8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。