owenlee 發表於 2013-10-9 09:49

tommy852 發表於 2013-10-9 01:55 static/image/common/back.gif
咁我都加速煲先
而家每次聽都唔同聲咁濟

我試過朝早聽時好順耳, 開住機煲到收工再聽番, 齒音突然明顯 而且底頻削左 {:8_401:}

我之前一直都係普通聽歌無特別去長煲, 但聽完另一位師兄既 MA8 後, 我呢排都加速狂煲!!!{:8_362:}

nightscrawler 發表於 2013-10-9 10:26

tommy852 發表於 2013-10-9 01:55 static/image/common/back.gif
咁我都加速煲先
而家每次聽都唔同聲咁濟

不過電池會快壞啲, 但買返新既都好平, 若心急想快啲煲好就慳不了

chung212 發表於 2013-10-9 13:12

其實有冇師兄係用緊rockbox個固件呢?
依排玩部DX50有封面幾過引,冇咁悶{:1_254:}

owenlee 發表於 2013-10-9 15:28

chung212 發表於 2013-10-9 13:12 static/image/common/back.gif
其實有冇師兄係用緊rockbox個固件呢?
依排玩部DX50有封面幾過引,冇咁悶 ...

我部 ma8 有用 rockbox呀, rockbox後多D設定玩, 而且播到 24 bit

另外 ma8 在 rockbox後聲會柔D 感覺無咁大力{:6_211:}

PCMM1 發表於 2013-10-10 09:13

owenlee 發表於 2013-10-9 15:28 static/image/common/back.gif
我部 ma8 有用 rockbox呀, rockbox後多D設定玩, 而且播到 24 bit

另外 ma8 在 rockbox後聲會柔D 感覺無 ...

Rockbox後聲音柔一點
{:6_139:}
值得一試喎

muffy 發表於 2013-10-10 09:32

owenlee 發表於 2013-10-9 15:28 static/image/common/back.gif

另外 ma8 在 rockbox後聲會柔D 感覺無 ...

我已經好耐無用normal mode聽歌啦...

PCMM1 發表於 2013-10-10 09:41

muffy 發表於 2013-10-10 09:32 static/image/common/back.gif
我已經好耐無用normal mode聽歌啦...

muffy兄有沒有試過
將耳擴咭拆出來
用lineout出耳擴聽??
{:6_141:}

guppyguppyguppy 發表於 2013-10-10 09:43

PCMM1 發表於 2013-10-10 09:41 static/image/common/back.gif
muffy兄有沒有試過
將耳擴咭拆出來
用lineout出耳擴聽??

MUFFY A/B 兩部MA8既報告都未交俾我...地{:6_124:}

PCMM1 發表於 2013-10-10 09:45

guppyguppyguppy 發表於 2013-10-10 09:43 static/image/common/back.gif
MUFFY A/B 兩部MA8既報告都未交俾我...地

其實呢....
{:6_147:}

還未清楚muffy兄要做甚麼測試
{:6_141:} {:6_139:}

guppyguppyguppy 發表於 2013-10-10 09:48

PCMM1 發表於 2013-10-10 09:45 static/image/common/back.gif
其實呢....

実は。。。俺も解からないですが{:6_156:}
頁: 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76
查看完整版本: [沒有箱開] 銅磚 HIFI-ET MA8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。