設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lwt

[DAP播放器] [沒有箱開] 銅磚 HIFI-ET MA8

星級玩家

tong1511 發表於 2013-9-23 23:26
師兄唔使等我試完ie800加平衡頭既報告喇,你都一齊試左囉,呢個世界好細,仲可以試埋你對111平衡頭.

聽感同 ...

師兄, 有冇試過MA9用平衡個情況係點呢?
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

進階玩家

muffy 發表於 2013-9-24 00:49
901快D拎黎!!!

最於低受唔住誘惑

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

chilscaa 發表於 2013-9-24 23:29
最於低受唔住誘惑

係呀琴晚入手901...
要同MA8講再見啦!

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

muffy 發表於 2013-9-25 09:41
係呀琴晚入手901...
要同MA8講再見啦!

這麼快??
muffy兄你好似都未開始煲機喎
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

星級玩家

PCMM1 發表於 2013-9-25 09:53
這麼快??

係呀因為我唔覺得煲機可以改變個聲底, 最多都係加強佢既特點
同埋我好快可以決定到部機是否適合自己...
當初買都係參與下你地呢個大派對, 但除左IE800真係搵唔到一對手上夾既IEM...
901真係秒殺左...

星級玩家

PCMM1 發表於 2013-9-25 09:53
這麼快??

同埋有個概念我同你有小小唔同

有朋友話你預測MA8要煲1000小時...
如果買番黎要等1000小時先得...我自問真係無呢個耐性
不如等你煲完我約你聽啦

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

支持梅菲

銀級玩家

muffy 發表於 2013-9-25 10:46
係呀因為我唔覺得煲機可以改變個聲底, 最多都係加強佢既特點
同埋我好快可以決定到部機是否適合自己...
...

所有電子零件都需要RUN IN時間
如果只聽幾日就知每部機器的底蘊
會MISS了得多良好機器
雖然RUN IN不會大大改變機器的聲音
但會聽感也會因為機子的RUN IN而改變
不過如果Muffy兄自己個人聽感不夾自己手上的耳塞
這個真的沒有辦法
參不參與這個大家庭
沒有甚麼大不了
大家都是post76的大家庭
最重要是自己聽得開心
器材是自己自願聽過適合自己心水而買
而不是因為人云亦云而入手
真心可以作出交流在post76是很重要
也是這裡愈來愈多師兄聚集的原因

我就是欣賞MUFFY兄你這一點
真的聽過合自己心水而去留手上的器材
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09

銀級玩家

muffy 發表於 2013-9-25 10:56
同埋有個概念我同你有小小唔同

有朋友話你預測MA8要煲1000小時...

有機會出來交流
大家分享手上的機器吧
我只有MA9
MA8可能要找你的朋友煲夠1000小時再試

我的概念和你的概念應該是一樣的
就是想用不同的器材
配搭出自己心水的組合
去欣賞不同的音樂

不過我個人也享受煲機的樂趣
當聲音每日在不停變化
和自己手上的耳塞耳筒
由不太匹配到慢慢開始愈來愈合拍
也是頗為樂在其中
不過時間就頗長就是了
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09

銀級玩家

guppyguppyguppy 發表於 2013-9-25 11:08
支持梅菲

支持muffy兄
繼續分享手上的器材和配搭心得
好聲音
沒有最好,只有更好。
PCMM1 Jun09