keke323 發表於 2013-6-10 13:05

mantam121 發表於 2013-6-10 12:55 static/image/common/back.gif
真係無留意,因為好小聽歌,同聽果時無開電視,等我今晚試下先.

正常聽歌果陣係應該唔會開電視既....但我個問題係咁岩用 wifi 聽電腦 d 歌果陣....
咁揀歌要開電視選擇......所以先發現部電視有聲出....但又唔知係咪正常 {:8_386:}

keke323 發表於 2013-6-10 13:07

ilavbnm 發表於 2013-6-10 12:45 static/image/common/back.gif
如果用hdmi聽歌...tv無聲出的話
應該部103無問題o既...只係oppo bdp係咁設定
可能oppo想提供一個方便比大 ...

我都係咁既推測.....所以如果其他用家個情況一樣就安心了 {:6_143:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:13

keke323 發表於 2013-6-10 13:07 static/image/common/back.gif
我都係咁既推測.....所以如果其他用家個情況一樣就安心了

或者睇下有無C兄比個意見OPPO
A/V分離果度...增加唔同o既設定
1.好似依家咁...自動detect
2.set死A/V分離
RCA唔支援訊息回饋功能...所以要自動detect埋RCA應該比較難...{:1_257:}

keke323 發表於 2013-6-10 13:22

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:13 static/image/common/back.gif
或者睇下有無C兄比個意見OPPO
A/V分離果度...增加唔同o既設定
1.好似依家咁...自動detect

正如之前 d 舊文都有講話 103 個 AV分離係無用既 {:6_202:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:25

keke323 發表於 2013-6-10 13:22 static/image/common/back.gif
正如之前 d 舊文都有講話 103 個 AV分離係無用既

又唔好話無用...只係要附合特定條件先用到o者...{:6_176:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:27

係喎...話是話...幾時出個55 VS 103包膠呀?...{:6_190:}

keke323 發表於 2013-6-10 13:29

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:27 static/image/common/back.gif
係喎...話是話...幾時出個55 VS 103包膠呀?...

簡單 d 講.....如果講睇戲畫質....我個人覺得 55 係嬴 103 的 {:6_201:}
但聽歌同睇戲音效就 103 win {:6_238:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:33

keke323 發表於 2013-6-10 13:29 static/image/common/back.gif
簡單 d 講.....如果講睇戲畫質....我個人覺得 55 係嬴 103 的
但聽歌同睇戲音效就 103 win {: ...

畫質55 win 103...{:6_121:}
咁你以後買碟...全部都買兩隻
55出畫...103出聲...咁就真係A/V分離啦...{:6_158:}

keke323 發表於 2013-6-10 14:07

ilavbnm 發表於 2013-6-10 13:33 static/image/common/back.gif
畫質55 win 103...
咁你以後買碟...全部都買兩隻
55出畫...103出聲...咁就真係A/V分離啦...{:6 ...

呢個係我個人感覺.....仲要我之前 55 係 hdmi 1 -> amp 再由 amp -> tv(唔係直出 tv)
而家 103 係 hdmi 直出 tv {:9_436:}

keke323 發表於 2013-6-10 16:27

暫時仲未有同我駁法一樣既 ching 比意見 {:6_126:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 103 setting 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。