samuel8892000 發表於 2013-6-10 11:48

師兄终於入手 弓喜 弓喜{:1_351:}

keke323 發表於 2013-6-10 11:51

ilavbnm 發表於 2013-6-10 11:46 static/image/common/back.gif
使唔使我呀...
幫你搵左個舊post...睇下o岩唔o岩用啦...死仔...
...

呢個 post 我尋晚已經刨過喇....個情況同我有小小唔同 {:6_194:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 11:52

keke323 發表於 2013-6-10 11:51 static/image/common/back.gif
呢個 post 我尋晚已經刨過喇....個情況同我有小小唔同

咁咪要換105囉...{:8_379:}

RiceR9 發表於 2013-6-10 11:52

我無set av 分離...但amp用cd mode聽歌...都無你"tv出聲"既問題{:6_141:}
我諗應該係部amp setting既問題!!
如果唔開amp....就咁103 + tv, 會唔會tv都有聲?? {:9_419:}

keke323 發表於 2013-6-10 11:52

samuel8892000 發表於 2013-6-10 11:48 static/image/common/back.gif
師兄终於入手 弓喜 弓喜

ching 照計你都應該同我個駁法一樣.....但唔知你用電腦聽歌 or 聽 cd 果陣部電視有無聲出呢 {:8_387:}

keke323 發表於 2013-6-10 11:54

RiceR9 發表於 2013-6-10 11:52 static/image/common/back.gif
我無set av 分離...但amp用cd mode聽歌...都無你"tv出聲"既問題
我諗應該係部amp setting既問題!! ...

唔開 amp....姐係話 hdmi 1 -> tv...咁呢個情況部電視係一定有聲出的
我有朋友部 105 都試過係有聲出的.....
但當佢一開部 amp....部電視就無聲出了 {:9_424:}

samuel8892000 發表於 2013-6-10 11:56

keke323 發表於 2013-6-10 11:52 static/image/common/back.gif
ching 照計你都應該同我個駁法一樣.....但唔知你用電腦聽歌 or 聽 cd 果陣部電視有無聲出呢
...

唔好意思 答你唔到 因為我唔會用103聽歌的.

keke323 發表於 2013-6-10 11:58

samuel8892000 發表於 2013-6-10 11:56 static/image/common/back.gif
唔好意思 答你唔到 因為我唔會用103聽歌的.

明白 {:1_260:}

RiceR9 發表於 2013-6-10 12:00

keke323 發表於 2013-6-10 11:54 static/image/common/back.gif
唔開 amp....姐係話 hdmi 1 -> tv...咁呢個情況部電視係一定有聲出的
我有朋友部 105 都試過係有聲出的.. ...

咁攪鬼{:8_386:}
我無察覺有依個問題wo....今晚返去試下先{:6_146:}

ilavbnm 發表於 2013-6-10 12:02

keke323 發表於 2013-6-10 11:54 static/image/common/back.gif
我有朋友部 105 都試過係有聲出的.. ...

睇返個舊post 46#大王o既回覆...oppo bdp好似會detect部amp是否用緊hdmi2出聲
如果detect到唔係用hdmi2出聲...hdmi1會同時輸出聲畫喎...{:6_229:}
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 103 setting 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。