keke323 發表於 2013-6-10 21:49

ilavbnm 發表於 2013-6-10 21:49 static/image/common/back.gif
咁...我唯有預祝你有個滿意o既答案啦...

希望吧 {:9_428:}

deathpan 發表於 2013-6-11 00:11

師兄, 恭喜{:6_193:}, 我遲些都會入! 請問幾錢入手?{:6_190:}

keke323 發表於 2013-6-11 00:14

deathpan 發表於 2013-6-11 00:11 static/image/common/back.gif
師兄, 恭喜, 我遲些都會入! 請問幾錢入手?

都係公價貨品 $ $^(( {:6_238:}

RiceR9 發表於 2013-6-11 00:26

103,105既影音分離,應該係指hd-master既高清音效過唔到,
其他如pcm、立體聲係會照過!

我就咁hdmi1 > tv, set av分離,係有聲TV出{:8_370:}
但我冇多條hdmi線插hdmi2去amp,唔知有冇影響,天日拎條線再試下{:9_415:}

keke323 發表於 2013-6-11 00:34

RiceR9 發表於 2013-6-11 00:26 static/image/common/back.gif
103,105既影音分離,應該係指hd-master既高清音效過唔到,
其他如pcm、立體聲係會照過!

如果 only hdmi 1 -> tv.... tv 一定會出晒聲同畫....
但如果加條 rca 落 amp cd 位......咁就唔肯定 tv 會否出到聲 {:6_175:}

louis001 發表於 2013-6-11 00:35

keke323 發表於 2013-6-10 20:07 static/image/common/back.gif
THX~

試左 hdmi 音源 set 關 電視係冇聲既{:6_183:}
不過93個RCA輸出真係 算把啦 孩子 {:6_150:}
佢唔係好差 好似有個師兄話 人聲較暖 但相對空間感相對唔闊
但用hdmi 音場相對較闊 感覺唔係差太大分別 未必會投資
但如果你對聽歌有要求既話我係你...............................105105 105 {:6_174:}

keke323 發表於 2013-6-11 00:38

louis001 發表於 2013-6-11 00:35 static/image/common/back.gif
試左 hdmi 音源 set 關 電視係冇聲既
不過93個RCA輸出真係 算把啦 孩子
佢唔係好差 ...

ching 試下音源 set 源碼睇睇 tv 有無聲(開住 amp cd 既情況下) {:6_176:}

louis001 發表於 2013-6-11 00:40

keke323 發表於 2013-6-11 00:38 static/image/common/back.gif
ching 試下音源 set 源碼睇睇 tv 有無聲

我岩岩試過 set 源碼 聽cd電視冇聲

keke323 發表於 2013-6-11 00:42

louis001 發表於 2013-6-11 00:40 static/image/common/back.gif
我試過 set 源碼 cd 用 rca 冇聲 冇得試你個情況

ching 點駁法 / setting {:6_141:}

RiceR9 發表於 2013-6-11 00:43

keke323 發表於 2013-6-11 00:34 static/image/common/back.gif
如果 only hdmi 1 -> tv.... tv 一定會出晒聲同畫....
但如果加條 rca 落 amp cd 位......咁就唔肯定 tv...

天日再試{:9_423:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
查看完整版本: 103 setting 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。