chuwing 發表於 2013-6-9 01:54

fatkie 發表於 2013-6-9 01:42 static/image/common/back.gif
我尋晚 check 機時就有兩三個熟客幫個 sales 手抬部機出黎, 仲一齊試埋一份, 好攪鬼 ...

人地做左咁多年更有佢本事;我第一套Naim都係係佢到買!

chuwing 發表於 2013-6-9 02:02

shrek-01 發表於 2013-6-9 01:52 static/image/common/back.gif
話說上年想換AMP安記3009(因3010未出要等)
因家住港島東(部機咁重唔想過海買)
有日放假由銅鑼灣行去灣仔(諗 ...

咁咪係law ! 有心買還過價又唔屎死;連價都唔還就話人地唔老實想賺盡!
如果自己想買到最平但又唔想俾人賺盡....咁都好難搞!{:6_243:}

z01549 發表於 2013-6-9 02:22

我好耐之前已經幫襯佢地,次次都好好禮貌!覺得好過樓上果d囉〜〜〜
問價錢都冇要我還價喎!{:6_141:}

yuppi 發表於 2013-6-9 03:49

chuwing 發表於 2013-6-9 01:16 static/image/common/back.gif
雖然我現在好少幫佢買嘢;之前我都算係熟客!
不過今次樓主講ge嘢我就唔應同喇;人地打開門口做生意更係要 ...

話分兩頭講, 佢地真係好有禮貌, 不過問你想幾錢<--呢個絕對吾係正常手法.

HD308 發表於 2013-6-9 10:35

chuwing 發表於 2013-6-9 01:54 static/image/common/back.gif
人地做左咁多年更有佢本事;我第一套Naim都係係佢到買!

好同意師兄既講法, 只要有做定小小功課, 還個比較合理的價錢, 他們的服務態度是良好的, 我第一套Naim 都是他們介紹買的, 價錢算合理. {:6_142:} {:6_142:}

manKi 發表於 2013-6-9 10:50

chuwing 發表於 2013-6-9 02:02 static/image/common/back.gif
咁咪係law ! 有心買還過價又唔屎死;連價都唔還就話人地唔老實想賺盡!
如果自己想買到最平但又唔想俾人 ...

'如果自己想買到最平但又唔想俾人賺盡....咁都好難搞" {:6_174:}

ice_man 發表於 2013-6-9 11:59

chuwing 發表於 2013-6-9 01:16 static/image/common/back.gif
雖然我現在好少幫佢買嘢;之前我都算係熟客!
不過今次樓主講ge嘢我就唔應同喇;人地打開門口做生意更係要 ...

同意...我都係果度買過吓野,Sales幾有禮貌,會耐心解釋啲資料過你聽,又可以坐低慢慢試機,我唔覺得佢地有問題啵...

香港嘅影音舖可以生存到廿幾年,相信除左呢間之外真係少之又少,就算個舖名一樣但地址、老細同伙記都已經唔同晒。所以佢地能夠生存到今時今日一定有佢地自己一套,如果真係呃人的話一早執左啦,只係做生意嘅手法各有不同,唔喜歡的話唔幫襯佢地就可以,如果真係有心買的話行多幾間問吓價,咁心中一定有個數目,回返自己心中個價,而佢地又做到的話咪大家開心囉,不用動氣嘅...

話時話我係呢度見過有師兄唔知係誤會定係刻意踩佢地,話佢地呃人錢又話佢地賣壞機、賣返pack舊野,搞到好似成間黑店咁,人人都怕左呢間舖。講句公道說話我去買野嘅感受係完全兩回事,Sales有禮貌,價錢OK,售後服務又唔錯,仲提供trade-in服務雖然回收價一定唔及綱上二手區,但都多個方便嘅方法俾個客。另外見佢收番D有問題嘅機都會放埋一邊等有關代理回收,老細話俾番啲機代理好簡單啫,使乜返pack賣舊野咁麻煩呢!呢樣野我信佢地...

uglyduckling 發表於 2013-6-9 12:57

半年前第一次去問 amp 價, 服務有禮, M 哥都係講/(問) 同一樣嘢, 我無做功課亦唔知公價, 笑吓就走

後去 K showroom 試過 q200 及 r100, 知道公價幾多, 决定 r100, 去 M 哥鋪問 r100, 佢開價我覺合理, 買下 r100 (其實我都無去誘承及SSP等鋪四圍格價),   

由於 r100 價錢合理, 再同時買埋 r200c 及 eq-max8, 我相信 M哥唔會大咬, 我講多两句, 再平 200蚊, 我不知幾開心

落單比曬餞, 約好日期時間, 送貨前毋須電我, 準時夜晚9點送到, 送貨大哥好有禮貌, 耐心等你檢查, 你滿意收貨後先離去

timlee672 發表於 2013-6-9 13:10

我都應該算熟客,之前同佢買過一部avamp,同老闆講話只要同時期唔好貴過人地我就0K,結果2星期後代理自動減價佢話都無計,結果佢話比我買返一樣我不樓都好想買而唔想咁貴買既貨比我(佢應該要siz),算有心啦{:6_193:}

louis001 發表於 2013-6-9 13:17

呢間我去過六七次 四次有試野 其它係問價 一次冇幫襯過 亦冇黑面過
我覺得佢地服務係OK既 可能係樓主師兄個日去開個SALES哥哥心情唔好啦 {:6_136:}
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 有冇人好 enjoy 去德"8" ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。