tobis 發表於 2013-6-19 12:28

ilavbnm 發表於 2013-6-19 11:30 static/image/common/back.gif
我逐樣答你:
意氣之爭o既說話係無意思o既...

CHING呢句講得好岩,buy or bye{:6_211:}

咩方法買賣都無所謂,梗有人接受興不接受,
吾係犯法就吹佢吾漲{:6_210:}

ilavbnm 發表於 2013-6-19 12:33

tobis 發表於 2013-6-19 12:28 static/image/common/back.gif
CHING呢句講得好岩,buy or bye

咩方法買賣都無所謂,梗有人接受興不接受,

其實我一直都無話過間舖係黑店
亦從無叫人唔好去果度買野
只係唔知點解...總係有人好似睇唔明我講咩之嘛...{:1_332:}

louis001 發表於 2013-6-19 12:52

ilavbnm 發表於 2013-6-19 11:30 static/image/common/back.gif
我逐樣答你:

唉 佢咪就係唔明香港av鋪消費模式囉 佢地係慣左開天先剎價 預你還價
我真係試過同個朋友去友誠6樓 華x 開始問價
(同事買馬仔 amp 加全套CA MINI系列) 再落德發地庫 米X 已經平左1K
(本來都諗住如果再去其它鋪問價就算平多幾百都幫襯佢 因為我覺得佢地當日係SALE得唔錯)
最後係柏裕樓上鋪再平多1.XK 請留意字眼 由華X 去到樓上鋪 係平左2K 有多{:6_150:}

ilavbnm 發表於 2013-6-19 13:08

louis001 發表於 2013-6-19 12:52 static/image/common/back.gif
唉 佢咪就係唔明香港av鋪消費模式囉 佢地係慣左開天先剎價 預你還價
我真係試過同個朋友去友誠6樓 華x...

其實AV器材$1000-$2000差價並唔出奇
如果係買本身由代理SET好一套賣o既...差價可能唔大
但係逐件執的話...又唔同講法
只係執一套環繞聲喇叭
前/中/後/前上置+10仔...樣樣差少少...好易就過千...{:8_370:}

kenmok 發表於 2013-6-19 14:09

我逐樣答你:

“作為一個消費者...在考慮買/決定買一件貨品之前...是否有權知道該件貨品的價格呢?”
有!

仲有唔好成日揾代理放蛇做擋箭牌,
放蛇一樣可以隨便講個折扣問你賣唔賣。
除非所有生客都只係會跟行價賣,
否則咪一樣!

ilavbnm 發表於 2013-6-19 14:16

kenmok 發表於 2013-6-19 14:09 static/image/common/back.gif
“作為一個消費者...在考慮買/決定買一件貨品之前...是否有權知道該件貨品的價格呢?”
有!

終於有C兄答我喱條問題喇...{:6_181:}
唔知道 "否/無權" 喱D答案...幾時先會出現呢?...{:9_419:}

DonDon 發表於 2013-6-19 14:28

呢間野不嬲都係咁,不你心水幾多! {:6_200:}

yuppi 發表於 2013-6-19 14:38

ilavbnm 發表於 2013-6-19 13:08 static/image/common/back.gif
其實AV器材$1000-$2000差價並唔出奇
如果係買本身由代理SET好一套賣o既...差價可能唔大
但係逐件執的話.. ...

我身邊既朋友買咩都比我平十幾個%, 一件貨平二三千蚊一d都吾出奇,我已經見慣哂。。。{:6_203:}

manKi 發表於 2013-6-19 14:48

ilavbnm 發表於 2013-6-19 12:33 static/image/common/back.gif
其實我一直都無話過間舖係黑店
亦從無叫人唔好去果度買野
只係唔知點解...總係有人好似睇唔明我講咩之嘛. ...

依家香港人素質差..不會從多角度思考,未明白別人想法已經不認同,更何況討論 {:6_194:}

ilavbnm 發表於 2013-6-19 15:58

yuppi 發表於 2013-6-19 14:38 static/image/common/back.gif
我身邊既朋友買咩都比我平十幾個%, 一件貨平二三千蚊一d都吾出奇,我已經見慣哂。。。...

咁咪證明C兄你玩親都係好野...件件幾皮野起...{:8_390:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 有冇人好 enjoy 去德"8" ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。