doordoor999 發表於 2013-6-6 21:51

小寶老豆 發表於 2013-6-6 19:08 static/image/common/back.gif
有無啲經濟啲架?
Wireworld Electra 7 係未來網 1M 都要 GBP223...

呢條得唔得呢?

http://www.futureshop.co.uk/isotek-evo3-premier-power-cable-schuko-fig8-15m-p-6725.html

話哂5星, 又唔係貴{:6_237:}

plnl88 發表於 2013-6-6 21:55

doordoor999 發表於 2013-6-6 21:51 static/image/common/back.gif
呢條得唔得呢?

http://www.futureshop.co.uk/isotek-evo3-premier-power-cable-schuko-fig8-15m-p-6725 ...

呢條要問技安師兄了。

alpinweissM 發表於 2013-6-6 22:09

doordoor999 發表於 2013-6-6 21:51 static/image/common/back.gif
呢條得唔得呢?

http://www.futureshop.co.uk/isotek-evo3-premier-power-cable-schuko-fig8-15m-p-6725 ...

呢條係歐頭,師兄唔好入錯

doordoor999 發表於 2013-6-6 22:11

plnl88 發表於 2013-6-6 16:01 static/image/common/back.gif
師兄 咪有隻 Belkin Conserve Switch™遙控防雷保護器 羅。
重買隻 belkin isolator-8 做乜。
...

晶爺, 新手有野請教{:6_190:} :

1. 如果ISOL8 MINISUB之前用防雷拖板會唔會無咁好力?

2. 如果用濾波如PF30再去電處, 咪未入已經CUT 左頻{:6_200:}

3.電處係令D電乾淨D, 直插牆係咪已經可以? 組合拳轉黎轉去會唔會唔見左D野{:6_243:}

sunny.hung 發表於 2013-6-6 22:12

plnl88 發表於 2013-6-6 17:40 static/image/common/back.gif
C2 = ISOL-8 Cleanline2, 一隻行 EI choke 的 電處。
約年零前已買斷巿,當時街價係 5800。
呢度連埋我好 ...

thanks晶爺合拼amp 和 AV amp插206-2 OK嗎和有冇d比C2低级D啱我地D窮鬼呀{:6_123:}

doordoor999 發表於 2013-6-6 22:13

alpinweissM 發表於 2013-6-6 22:09 static/image/common/back.gif
呢條係歐頭,師兄唔好入錯

sorry, 係呢條:
http://www.futureshop.co.uk/isotek-evo3-premier-power-cable-uk-iec-15m-p-6630.html

chuwing 發表於 2013-6-6 22:17

小寶老豆 發表於 2013-6-6 19:10 static/image/common/back.gif
可以賣嘢, upgrade 玩具...

呢到好方便;隋時放嘢上76賣套現都得;所以你唔屎驚冇錢升級!{:6_222:}

小寶老豆 發表於 2013-6-6 22:47

plnl88 發表於 2013-6-6 20:05 static/image/common/back.gif
咦,又改反前價。

晶爺,咁配咩頭?
一條成本大約幾銀呀?{:9_419:}

如果買左仲要師兄教我DIY添呀...

小寶老豆 發表於 2013-6-6 22:55

chuwing 發表於 2013-6-6 22:17 static/image/common/back.gif
呢到好方便;隋時放嘢上76賣套現都得;所以你唔屎驚冇錢升級!

技安師兄•••
咁e條有咩評價呀?{:8_387:}

IsoTek EVO3 Premier Power Cable UK - IEC 1.5m
http://www.futureshop.co.uk/isotek-evo3-premier-power-cable-uk-iec-15m-p-6630.html#.UbChxvEaySM

打算由晶爺介紹嘅206-2插去部Pioneer VSX-1122-K度•••{:6_190:}

plnl88 發表於 2013-6-6 23:09

doordoor999 發表於 2013-6-6 22:11 static/image/common/back.gif
晶爺, 新手有野請教 :

1. 如果ISOL8 MINISUB之前用防雷拖板會唔會無咁好力?

3.電處係令D電乾淨D, 直插牆係咪已經可以? 組合拳轉黎轉去會唔會唔見左D野
A: 阿電一出電廠上高架高壓電線時,即時變身做噪音天線,
一路係咁收集 RFI/EMI 上身。跟著搭電梯上去你家度開工時,
又猛係電梯摩打度係咁袋,係咁袋,結果袋到成身都係 common mode noise。
一入你間庢,嘩,你屋裏頭 D 燈制,雪櫃,冷氣機,洗衣機,風扇,光管/電燈胆,switching 牛
全部都鬼死咁熱情,係咁將佢地親手製造的 differential noise 塞落阿電度 。
結果,阿電行出隻牆插時,全身都帶有自然氣息,非常豐富多層次的噪音,
一步一步行入隻 Hi Fi 器材度開始工作。
你話 阿電 幾咁乾淨,自然呢。
直接由牆出 D 電乾淨 D?邊個咁無良跣你呀?

A: 如果隻防雷拖板合哂規格比足 13A 經過,
隻 ISOL8 MINISUB 又合哂規格比足 13A 經過,
套 Hi Fi 又合乎要求從一個牆插度無扯電多過 13A。
唔會無咁好力架喎?唔‥‥‥會唔會所用的電源線個 throughput 唔夠呢?

2. 如果用濾波如PF30再去電處, 咪未入已經CUT 左頻
A: 師兄有無用過 PF30? 不如,師兄親身黎小弟寒舍聽下 PF30 濾斗濾 有無 CUT 頻。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 電源+拖板 請教...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。