fatkie 發表於 2013-6-7 01:18

小寶老豆 發表於 2013-6-7 01:02
都要二千幾喎••• 如果太座知道,我會死得好慘•••
佢一定話"已經千幾銀買隻大 ...

師兄,真係唔好心急,慢慢來。
先用黑雞線入 206-2,睇下分唔分到效果先。
然後睇下覺得仲差 d 咩,再一步一步加落去。
例如先造條五呎紅腸/306/其他靚缐,睇下有無改善。
最後加 fuse 睇下仲有無投訴。

做曬以上既動作都唔滿意既話,你有兩個選擇:一係繼續追落去,買果 d 千千萬萬聲既補品;一係就放鬼曬 d 垃圾,用返黑雞線,無眼屎乾淨盲。

plnl88 發表於 2013-6-7 02:10

fatkie 發表於 2013-6-7 01:18 static/image/common/back.gif
師兄,真係唔好心急,慢慢來。
先用黑雞線入 206-2,睇下分唔分到效果先。
然後睇下覺得仲差 d 咩,再一 ...

絕對認同 {:6_193:}

chuwing 發表於 2013-6-7 07:19

小寶老豆 發表於 2013-6-6 22:55 static/image/common/back.gif
技安師兄•••
咁e條有咩評價呀?

Ching....蛇屎呢家野當然由電之皇者為你解答啦!
技安個人會偏愛原廠線多D ; IsoTek線當然好啦!

alpinweissM 發表於 2013-6-7 07:52

blackcolor 發表於 2013-6-6 23:18 static/image/common/back.gif
路過搭單問…

如果買 isotek evo3 Aquarius 係咪真係乜都可以插哂落去唔駛煩?

自從放咗部PF50之後,冇得玩濾斗濾,乜鬼都插曬落部Aquarius度,一啲都冇腳軟
Aquarius係用IEC C19,係20A,再配條16A以上throughput嘅電源線(例如紅腸,2.6,甚至isotek)就ok

z01549 發表於 2013-6-7 08:42

不如呢隻啦? gigawatt PF1
http://www.post76.com/discuss/archiver/?tid-95574.html

doordoor999 發表於 2013-6-7 08:58

plnl88 發表於 2013-6-6 23:09 static/image/common/back.gif
3.電處係令D電乾淨D, 直插牆係咪已經可以? 組合拳轉黎轉去會唔會唔見左D野
A: 阿電一出電廠上高架高壓 ...

多謝晶爺深入淺出, 有趣生動的教導{:6_193:}

直接由牆出 D 電乾淨 D?邊個咁無良跣你呀?係我呢D新手門外漢自己胡思亂想{:6_185:}

電神, 仲想請教用MS的GOLD 濾波拖板行先得唔得? 都係無CUT 頻?

luk 發表於 2013-6-7 11:47

doordoor999 發表於 2013-6-7 08:58 static/image/common/back.gif
多謝晶爺深入淺出, 有趣生動的教導

直接由牆出 D 電乾淨 D?邊個咁無良跣你呀?係我呢D新手門 ...

想問如果一個牆蘇去6-8位拖板,又前後級,BD. DVD...高清盒, 低音..甘多,一齊用時,會夠力嗎?安全 ?

plnl88 發表於 2013-6-7 13:28

doordoor999 發表於 2013-6-7 08:58 static/image/common/back.gif
多謝晶爺深入淺出, 有趣生動的教導

直接由牆出 D 電乾淨 D?邊個咁無良跣你呀?係我呢D新手門 ...

電神不是小弟,電神是震長前輩。小弟是從他的貼文學習的。

仲想請教用MS的GOLD 濾波拖板行先得唔得? 都係無CUT 頻? <--- 無用過,答唔到。sorry。{:6_162:}
有無 overfilt 要知佢用乜方式,同產品設計所針對的主要對象。一般普通 cap filter 係聲音上都做得麻麻。

plnl88 發表於 2013-6-7 13:53

luk 發表於 2013-6-7 11:47 static/image/common/back.gif
想問如果一個牆蘇去6-8位拖板,又前後級,BD. DVD...高清盒, 低音..甘多,一齊用時,會夠力嗎?安全 ? ...

Q: 想問如果一個牆蘇去6-8位拖板,又前後級,BD. DVD...高清盒, 低音..甘多,一齊用時,會夠力嗎?
A: 呢樣要睇
1) 你隻牆插會比幾多電出。(一般會比條英式電源線限左係最高 13A 度)
2) 你咁多隻電器的總用電量大唔大過隻電處的供電量了。

Q: 安全嗎?
A: 產品有香港機電處的認證一定安全。只要你唔扯多過入牆電線及牆插所能承受的電量就可以了。

老豆 發表於 2013-6-7 16:41

plnl88 發表於 2013-6-6 23:09 static/image/common/back.gif
3.電處係令D電乾淨D, 直插牆係咪已經可以? 組合拳轉黎轉去會唔會唔見左D野
A: 阿電一出電廠上高架高壓 ...

直接由牆出 D 電乾淨 D?邊個咁無良跣你呀?

晶爷这句算得上是金句。。。{:6_174:}
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 電源+拖板 請教...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。