david1503 發表於 2013-6-5 16:46

pac 發表於 2013-6-5 16:30 static/image/common/back.gif
我用TRIGGER跟AV RECEIVER開

即係amp扯電,然後一堆電器才有電?amp唔扯電,一堆電器就無電?

alan2000 發表於 2013-6-5 16:51

david1503 發表於 2013-6-5 16:46 static/image/common/back.gif
即係amp扯電,然後一堆電器才有電?amp唔扯電,一堆電器就無電?

c兄5號中置入手了嗎?還有6號超碼用個100瓦兩聲道amp才對得起他吧{:6_221:}

david1503 發表於 2013-6-5 16:53

mantam121 發表於 2013-6-5 16:30 static/image/common/back.gif
襯未有人要,玩下雙十先啦. 不過玩完可能吾想放.

幸好有位師兄今晚黎帶走隻baby,如果唔係我真係可能唔捨得…諗諗下…

jl audio f110
27 – 111 Hz (±1.5dB),
–3 dB at 25 Hz / 120 Hz
–10 dB at 19 Hz / 155 Hz

sunfire hrs 12
18 Hz - 100 Hz

隻sunfire 的過濾低頻最低可set 30hz,雙十,隻f110用晒成個27-120hz,佢仲有個極低頻制,可以trim down 25hz以下。然後用sunfire 出18-30hz,好正!頻率互補,又唔會重疊,而且唔怕量會過多!

david1503 發表於 2013-6-5 16:54

chhanthony 發表於 2013-6-5 16:42 static/image/common/back.gif
不如揾日上去你度玩下,我想聽下7401

我報名!

david1503 發表於 2013-6-5 16:55

alan2000 發表於 2013-6-5 16:51 static/image/common/back.gif
c兄5號中置入手了嗎?還有6號超碼用個100瓦兩聲道amp才對得起他吧...

{:6_192:} 連你都加入埋佢地……想放毒……

pac 發表於 2013-6-5 16:55

david1503 發表於 2013-6-5 16:46 static/image/common/back.gif

YES{:6_193:}

samuel8892000 發表於 2013-6-5 17:00

david1503 發表於 2013-6-5 16:44 static/image/common/back.gif
被寸死了……哈哈!

惺惺相惜姐.

dd88 發表於 2013-6-5 17:01

david1503 發表於 2013-6-5 12:04 static/image/common/back.gif
咦又真係arm size喎!我去睇下先!你買時大約咩價位?

九八xx.有興趣可到我家试機 或電:92366907

andylau.com 發表於 2013-6-5 17:02

yuppi 發表於 2013-6-5 12:04 static/image/common/back.gif
有$真好

有$$真好x10{:6_167:}

alan2000 發表於 2013-6-5 17:02

david1503 發表於 2013-6-5 16:55 static/image/common/back.gif
連你都加入埋佢地……想放毒……

其實小弟光用2號看影片就夠過癮了,用兩聲道前後級伺候2號,光那槍聲,密度重量感一等一的札實,過癮啊{:6_184:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: JL Audio F110 & Sunfire HRS 12,我心愛的2隻10仔

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。