ADA 發表於 2015-7-13 17:33

全部都係好野嚟喎! {:1_351:}

pig1129 發表於 2015-7-13 19:01

ADA 發表於 2015-7-13 17:33 static/image/common/back.gif
全部都係好野嚟喎!

ADA兄!我印像中喺76有師兄介紹過枝RCA 6L6GA就真係正斗啦! 不過Ebay我搵唔到有得賣呀{:8_379:}

ADA 發表於 2015-7-13 23:28

pig1129 發表於 2015-7-13 19:01
ADA兄!我印像中喺76有師兄介紹過枝RCA 6L6GA就真係正斗啦! 不過Ebay我搵唔到有得賣呀...

朋友,搵唔到RCA 6L6GA咪轉其他膽囉,我剛剛睇過啲價,真係嚇死!
估唔到貴咗咁多!
與其貴玩 6L6G, 不如平玩300B好過!
維番條算都係畀多幾百蚊。

另外見朋友你用 SM No. 76 配reissue KT66, 小弟放小小毒,與其玩reissue膽,不如換四支舊裝 RFT EL34.
Ebay大把平價抵玩NOS! Tips : 一定要找德國賣家.

pig1129 發表於 2015-7-14 09:22

ADA 發表於 2015-7-13 23:28 static/image/common/back.gif
朋友,搵唔到RCA 6L6GA咪轉其他膽囉,我剛剛睇過啲價,真係嚇死!
估唔到貴咗咁多!
與其貴玩 6L6G, 不如 ...

ADA兄! 呢4枝EL34係咩聲底架?

ADA 發表於 2015-7-14 10:16

pig1129 發表於 2015-7-14 09:22 static/image/common/back.gif
ADA兄! 呢4枝EL34係咩聲底架?

明快活潑年青.
有老膽味但無老野味.

pig1129 發表於 2015-7-14 10:48

ADA 發表於 2015-7-14 10:16 static/image/common/back.gif
明快活潑年青.
有老膽味但無老野味.

喏喏上Ebay睇過, 大概4舊幾一枝!

ADA 發表於 2015-7-15 07:36

pig1129 發表於 2015-7-14 10:48
喏喏上Ebay睇過, 大概4舊幾一枝!

差不多啦,1600~2000蚊有NOS EL34玩,
一步到位好過成日心思思想換膽。
Tips: RFT 係多隻牌子的OEM,包括Siemens,
所以用RFT=換咗Siemens.
一陣搵返個網頁貼啲資料畀你睇。

schmike 發表於 2015-7-15 08:26

ADA 發表於 2015-7-15 07:36 static/image/common/back.gif
差不多啦,1600~2000蚊有NOS EL34玩,
一步到位好過成日心思思想換膽。
Tips: RFT 係多隻牌子的OEM,包括Sie ...

我有四支東德西門子真心正
(Post76 Android 手機版送出)

ADA 發表於 2015-7-15 08:53

RFT OEM Brand

ADA 發表於 2015-7-16 09:27

網友貼的秋葉原圖片, 睇完口水滿地!!! {:1_344:}
頁: 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 [147] 148 149 150 151 152 153 154 155 156
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。