ADA 發表於 2015-6-19 18:06

schmike 發表於 2015-6-16 23:33 static/image/common/back.gif
我自己覺得同我用Tamura差唔多
比hashimoto低音黎得準唔肥
又唔會好似tango只有分析力無肉地

Mike 師兄, 請問你有冇用過 Lundahl 的輸出牛?
最近留意緊 LL1623, 唔知同羅師傅的牛點比呢?

schmike 發表於 2015-6-20 08:39

ADA 發表於 2015-6-19 18:06 static/image/common/back.gif
Mike 師兄, 請問你有冇用過 Lundahl 的輸出牛?
最近留意緊 LL1623, 唔知同羅師傅的牛點比呢?
...

Lundahl 我未用過
哈哈
(Post76 Android 手機版送出)

ADA 發表於 2015-6-20 09:45

schmike 發表於 2015-6-20 08:39
Lundahl 我未用過
哈哈

哦。
這品牌老外十分喜歡,英國同歐洲評價很高,反而亞洲區好像無乜人用。
有點奇怪。

schmike 發表於 2015-6-20 10:04

ADA 發表於 2015-6-20 09:45 static/image/common/back.gif
哦。
這品牌老外十分喜歡,英國同歐洲評價很高,反而亞洲區好像無乜人用。
有點奇怪。 ...

無咁多錢試新野
哈哈

schmike 發表於 2015-6-20 12:35

ADA 發表於 2015-6-20 09:45 static/image/common/back.gif
哦。
有點奇怪。 ...

lundahl其實以前係觀塘代理的,但我覺得C core咁樣露體唔好
所以唔想試過
輸出牛又太貴
所以唔試佢
仲要無價無巿,玩完唔得多件野係屋企
哈哈

其實英國仲有swoter,AudioNote都有用,其實以前識間野幫audionote英國做L1,L2既牛,去大象行聽過L3都不外如事
Kondo我又無錢買又唔啱口味
又唔中端午金多寶
都係訂返LookT牛玩下算喇

dsm818 發表於 2015-6-20 19:45

哦。
有點奇怪。 ...

用緊lundahl choke俾膽前,再common mode接法,比之前用hammond choke,背景立刻更加静,啲細節、泛音出哂黎,樂器空間定位更清晰。我也打算試下佢啲輸出牛,尤其amorphous core

schmike 發表於 2015-6-20 22:06

dsm818 發表於 2015-6-20 19:45 static/image/common/back.gif
用緊lundahl choke俾膽前,再common mode接法,比之前用hammond choke,背景立刻更加静,啲細節、泛音出哂 ...

hammond果d係俾結他amp用既,cheap野
用佢比真係太化級喇lunhahl既牛其實世界做牛都出名既
只係小弟唔用啫(無錢)
以前係觀塘做代理
而家唔知仲係唔係

非晶合金做輸出牛真心唔好用喇
我用過OEM既又用過tamura既
真心難聽到無朋友(可能技術唔夠)
無低音完全偏晒去高
去到台灣同lookT傾佢都有相同見解
所以不建議洗錢去試

schmike 發表於 2015-6-26 10:14

schmike 發表於 2015-6-16 12:51 static/image/common/back.gif
EL34點整都係唔夠全面,因我用300B同KT88,做過EL34只可以係中間,
無計,
我再入一套LOOK T 牛黎重做KT88,

琴日收到順豐由台灣寄過黎
今朝一早打開個包裹
入面三隻牛兩隻choke
四隻撞爛左
兩隻變左型,d片撞歪晒
得一隻choke無事
頂佢個順豐
一早打俾佢話要要五點先黎得影相
玩野呀

ADA 發表於 2015-6-26 11:13

schmike 發表於 2015-6-26 10:14 static/image/common/back.gif
琴日收到順豐由台灣寄過黎
今朝一早打開個包裹
入面三隻牛兩隻choke

慘不忍睹!!! {:1_248:}

順豐一向用大陸手法處理, 所以下次試下要求用番之前間運輸公司好啲.
呢鋪點算?

ADA 發表於 2015-6-26 11:18

順豐手法我都奶過幾次, 不過以前貪平, 用大陸牛, 所以當買教訓.
頁: 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 [144] 145 146 147 148 149 150 151 152 153
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。