chufelix 發表於 2013-6-7 14:54

keekee 發表於 2013-6-7 11:29 static/image/common/back.gif
只系發給ching你一家定系所有住戶都發通告呀? 如果只系發比ching你,發翻個書面通告比佢話管理 ...

貼在電梯口。全大廈
我知道系話我。
也知道“部份”業主=住隔離那個業主。

keekee 發表於 2013-6-7 15:09

chufelix 發表於 2013-6-7 14:54 static/image/common/back.gif
貼在電梯口。全大廈
我知道系話我。
也知道“部份”業主=住隔離那個業主。

咁就麻煩D啦{:6_146:} ching隻威仔系咪已經set好嗮所以就咁勁,我都系用呢隻,不過新買同set好咗無幾耐未系好大聲真正試過,都怕比人投訴,但系普通音量感覺都幾勁。{:6_138:}

Stanley5387 發表於 2013-6-7 22:21

其實為咗盡量唔俾人投訴,我平日夜晚(after 10:00 PM)都少啲睇勁嘈嘅動作片,例如轟天猛將、强戰世界,變形金剛等等,但喺平日或星期六、日晏周, 我就真係話之佢,就算嘈到有差佬上黎都係咁話,皆因佢有人權,我都有 ga ma! (PS: 不過自己都會喺隔音方做嘢,費事第時出入大家口黑面黑呀!) {:6_210:}

bigair 發表於 2013-6-8 01:17

Stanley5387 發表於 2013-6-7 22:21 static/image/common/back.gif
其實為咗盡量唔俾人投訴,我平日夜晚(after 10:00 PM)都少啲睇勁嘈嘅動作片,例如轟天猛將、强戰世界,變 ...

絕對認同!{:6_238:}

DonDon 發表於 2013-6-8 10:16

rockerlam 發表於 2012-9-20 10:46 static/image/common/back.gif
我女得15個月大,同我坐埋一齊炸Battleship都冇喊(我開到-10DB到).............. ...

從未開過-10 {:6_203:}

louis001 發表於 2013-6-8 11:42

rockerlam 發表於 2012-9-20 10:46 static/image/common/back.gif
我女得15個月大,同我坐埋一齊炸Battleship都冇喊(我開到-10DB到).............. ...

師兄 照道理如低頻相位set 得岩 低頻袛會係室內遊走 如果爆到去隔離屋 會唔會係個相位set 得唔岩所引致 {:6_141:}

rockerlam 發表於 2013-6-8 11:48

louis001 發表於 2013-6-8 11:42 static/image/common/back.gif
師兄 照道理如低頻相位set 得岩 低頻袛會係室內遊走 如果爆到去隔離屋 會唔會係個相位set 得唔岩所引致 { ...

都可能有關係架,不過我隔離屋好似搬左了{:1_352:} ,暫時未收到新住戶投訴,

因為我其實唔係開得好大聲{:1_332:}

louis001 發表於 2013-6-8 11:52

rockerlam 發表於 2013-6-8 11:48 static/image/common/back.gif
都可能有關係架,不過我隔離屋好似搬左了 ,暫時未收到新住戶投訴,

因為我其實唔係開得好大聲 ...

咁就好啦 又可以睇得開心 玩得放心 睇戲唔大聲 邊有氣氛架 {:6_176:}
不過都建議師兄有時間攪下個相位好的 q姐教落 如果搵到個G點 低頻力量其實係另一個世界黎

rockerlam 發表於 2013-6-8 11:54

DonDon 發表於 2013-6-8 10:16 static/image/common/back.gif
從未開過-10

我AV AMP裡每個聲道全部set左-10至-5DB左右,

因為我玩既地方細,越玩得耐就越唔追求大推力好爆既聲效,覺得音場會好亂,大大聲咁,D聲都唔知邊個打邊個。

難怪以前用AV AMP既Mic auto set機時,個結果都係全部聲道-DB。

rockerlam 發表於 2013-6-8 11:57

louis001 發表於 2013-6-8 11:52 static/image/common/back.gif
咁就好啦 又可以睇得開心 玩得放心 睇戲唔大聲 邊有氣氛架
不過都建議師兄有時間攪下個相位好 ...

要啦,

其實我都試過叫老婆幫我去sub仔較phase,我就座皇帝位聽下分別,

但耐何小弟既耳仔暫時未夠功力聽得出分別{:1_247:} ,用音壓計都見唔到有3DB以內既分別,

所以phase set做0就算了。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
查看完整版本: 被鄰居投訴10仔太大聲...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。