JKC710 發表於 2013-1-3 10:20

gsir 發表於 2013-1-2 17:03 static/image/common/back.gif
首先 你幾大聲幾點佢都可以報警
至於之後警方點對你就睇佢覺得你大唔大聲啦

師兄, 我都係用類似方法對付投訴, 請分享下差佬黎到唔開門玩邊樣野呢??

"佢證明唔到d聲係from 你告你唔入 連口頭警告都唔得(所以唔比人入屋好緊要 必要時可以扮傻 尤其好似我朋友呢d會震到下面 但門口唔係太大聲既) " < -- 呢個真係高招, 我之前都諗唔到, 仲檬成成食左差佬個口頭警告添, 總之我大返佢話"阿sir, 你證明唔到d聲由我屋企傳出黎, 請你收返個口頭警告{:6_134:} "

非常同意對警察好口D, 恭恭敬敬就包無麻煩上身~

bigair 發表於 2013-1-3 11:52

gsir 發表於 2013-1-2 17:03 static/image/common/back.gif
首先 你幾大聲幾點佢都可以報警
至於之後警方點對你就睇佢覺得你大唔大聲啦

我覺得你已做得好好啦,我依家過左十點都唔會開片

jj021580 發表於 2013-1-7 17:02

呢d野一有第一次就好麻煩

chufelix 發表於 2013-6-7 10:03

管理處出通告:
部分業戶投訴,晚間經常受到由音響發出的聲浪滋擾。
請在任何時段避免發出不必要聲浪。

HOHOHO 發表於 2013-6-7 11:15

akira11092 發表於 2012-9-20 11:11 static/image/common/back.gif
我都有咁既經驗兩年前成日俾對面個老坑投訊, 話佢老毋有心臟病唔嚇得,
一向睇戲都做足隔音功夫, 閂門窗就 ...

蝦! 到佢老過左身點知佢開 HIFI 仲大聲過我仲唔閂門窗添...................{:6_199:}

HOHOHO 發表於 2013-6-7 11:20

nicknick 發表於 2012-9-20 12:05 static/image/common/back.gif
通稱鄰舍噪音,乜野時間都可以投訴及call警察,冇一個叫做合法的時間,我驚係你會俾人大番轉頭。

《噪 ...

第5條賦權當局管制於日間或夜間任何時間...............agree!{:6_193:}

HOHOHO 發表於 2013-6-7 11:28

wung0317 發表於 2013-1-2 17:58 static/image/common/back.gif
gsir兄,你講嘅完全發生我身上,我十月全新屋裝修下邊條麻煩友已經不停投訴,我已經同管理處由八月申請裝修 ...

間唔中跳下地坂、拖櫈{:6_200:}

keekee 發表於 2013-6-7 11:29

chufelix 發表於 2013-6-7 10:03 static/image/common/back.gif
管理處出通告:
部分業戶投訴,晚間經常受到由音響發出的聲浪滋擾。
請在任何時段避免發出不必要聲浪。

只系發給ching你一家定系所有住戶都發通告呀?{:6_238:} 如果只系發比ching你,發翻個書面通告比佢話管理處點解歧視個別住戶而且你保留追究責任權利,因為夜晚其他住戶同樣有可能製造嘈音{:6_174:}

bigair 發表於 2013-6-7 12:43

但我想知要過幾多分貝先係噪音?

keekee 發表於 2013-6-7 12:55

ching,真系唔知{:6_141:} 不過呢到好似有D資料可以參考下。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
查看完整版本: 被鄰居投訴10仔太大聲...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。