設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Sam6999

[線材] Labkable The Ultimate Series "Pandora" Audio Cable 開箱

進階玩家

sw69 發表於 2015-11-17 23:22
咸魚青菜,各有所愛

我也明白樓主十分喜歡 Pandora ,推薦給大家也出於善意,

sw69
同意你的說法~
謝謝你明白我,推介比大家只係出於善意~
可以鍾意...亦有權唔鍾意...悉隨尊便~
但係我唔想參予埋佢地d咩過往私人恩怨裡面~

進階玩家

Maryamri 發表於 2015-11-17 23:42
唔阻你賣廣告了。

你有你的想法...沒有人控制得到你的思想...

進階玩家

Maryamri 發表於 2015-11-17 23:42
唔阻你賣廣告了。

消費者投訴渠道:

閣下應首先向商戶(賣方或服務提供人)直接投訴,讓他們有機會作出補救。有關投訴應盡量以書面提出及包括下列各點:

廣告刊載或出現在網站的日期;訂貨的日期;訂購貨品或服務的詳情﹔已付金額及付款方式﹔任何購貨資料(例如訂單編號或顧客參考編號)﹔投訴理由﹔任何其他有關的事項﹔及閣下心目中的解決方法。

如有任何寄出的信件,應保存一份副本。閣下亦要記錄事件發展的始末,包括曾與商戶交談的日期和時間、對方姓名及討論事項的撮要等。
除直接找有關商戶理論外,閣下亦可聯絡下列機構:

除直接找有關商戶理論外,閣下亦可聯絡下列機構:

消費者委員會
閣下可以向消費者委員會(簡稱「消委會」) 查詢或投訴(熱線電話:2929 2222)。

香港海關
有關商品說明或貨品安全的問題,閣下可直接向香港海關投訴(查詢熱線:2815 7711;投訴熱線:8100 3553)。

星級玩家

Labkable 發表於 2015-11-17 17:21
這位師兄, 如果小弟言語上有得罪師兄的地方, 請多多包涵, 本人謹此致歉

Edmond ...

不如今次你正面回應一下以下事件啦, 唔好又答到689咁樣, 問非所答

http://post76.com/x2/forum.php?m ... D296%26typeid%3D296

科林玩家

見到混埋咁多種線材既線就會令我諗起錦繡多味魚...
仲有樓主咁hardsell既出post風格,
又令我諗起大嗌"好好味呀!!!"既楊震天師傅...
成單野當笑片睇其實ok~

其實賣線既不嬲都係咁, 計物料的話就一定唔值架喇,
仲好暴利添, 工藝同效果先係重點.
至於Labkable出條咁既線,
究竟係"我要條線有哂金銀銅! 我要冷凍! gimmick! 我要賣到貴一貴!"丫,
定係
"喂原來真係咁岩哩三種金屬咁既份量, 配搭, 芯數, 絞距, 粗幼, 就出到好聲~"
哩個就係craftmenship既問題了.

諗深一層香港出線果班有幾多個真係有良好既craftsmanship呢?
個個一味標榜用咩金屬整, 點解? 因為根本冇做好/冇做過R&D,
基本野都未做好, 要搵快錢咯, 咪講下條線幾靚料囉, 唔係點sell?
衰d講句, 買到線材, 識絞線識焊野, 就人人都可以係師傅.

再諗深一層, 點解耳機線市場會咁病呢?
其實有點樣既客, 就有點樣既公司倚賴佢地生存囉~

所以呢, 有一小班人係點都唔會幫襯哩d公司, 但係哩d公司又唔會執架喎,
因為賣線除左暴利之外, 人地仲有好大班"好客"幫襯, 唔爭在你幾位了~

評分

參與人數 7威望 +56 金錢 +56 收起 理由
wong.chi.wai + 3 + 3 絕對認同
Dragonclaw + 3 + 3 絕對認同
s9102662 + 10 + 10 絕對認同
332824101 + 10 + 10 絕對認同
lcw1010 + 10 + 10 絕對認同
hiyori + 10 + 10 一定要加分
petkwan32 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

進階玩家

eminsam 發表於 2015-11-18 11:52
見到混埋咁多種線材既線就會令我諗起錦繡多味魚...
仲有樓主咁hardsell既出post風格,
又令我諗起大嗌"好好 ...

講到尾...其實如果耳機原裝線落足料,就唔會比一大堆DIY升級線充斥市場上...
不過做生意嘅野...唉~無奸不成商,試問呢個世界上仲有幾多個係老寶商人吖...

科林玩家

Sam6999 發表於 2015-11-18 13:03
講到尾...其實如果耳機原裝線落足料,就唔會比一大堆DIY升級線充斥市場上...
不過做生意嘅野...唉~無奸不 ...

有d人鍾意揸原裝車,有d人鍾意重改,
你好難話間車廠d原裝件唔足料所以有改裝件出現~
我覺得其實原裝線只要出到間耳機廠想要既聲就pass,
其他有咩特別要求就閣下自理架啦。

如果你覺得條線掂,值回票價,真係想分享既,
就寫多些少聽感啦,講得果兩句咁大把,
仲要同條乜Q Takumi比,
即係數埋唔知香港有冇十個人聽過果d土砲線呢,
其實冇乜參考價值,你同原裝比下都好丫,
人地都係想知金銀銅鐵錫撈埋再一邊蒸一邊炸效果係點姐。

你個acct第一次出post就一味狂貼官方宣傳圖,
又要同人嘈,又叫人報老消,咁唔work既... 盞倒米~
要睇宣傳品睇dealer cap圖既,大家都識自己搵啦係咪?

依家個post搞到俾痕汁社分享其實都幾反效果,
起碼我本身就係見到有人係痕汁社share,
先過黎發表下愚見,同見識到Labkable因咩事個朵咁響。

進階玩家

eminsam 發表於 2015-11-18 13:59
有d人鍾意揸原裝車,有d人鍾意重改,
你好難話間車廠d原裝件唔足料所以有改裝件出現~
我覺得其實原裝線只 ...

其實咩係"痕汁社"?

星級玩家

各網友真係要多謝Sam兄,可以畀個機會大家,再次插到L店上天。

進階玩家

雅士豪 發表於 2015-11-18 16:44
各網友真係要多謝Sam兄,可以畀個機會大家,再次插到L店上天。

唔洗多謝我...
可以比個機會我,了解"耳機線界"原來係咁樣嘅運作模式
令我大開眼界...嘆為觀止!