設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Sam6999

[線材] Labkable The Ultimate Series "Pandora" Audio Cable 開箱

進階玩家

biid 發表於 2015-11-11 23:16
呢d內幕野呢,就唔方便打開講啦,講得多得罪人多
有緣識人自然會知,唔知嘅就唔好深究啦

唔通 Astell & Kern 副總裁...都係受害者...中埋招?

高級玩家

Sam6999 發表於 2015-11-14 21:38
唔通 Astell & Kern 副總裁...都係受害者...中埋招?

Ak我就認真唔知佢點睇lab啦,
至於你上次提嘅dma呢...

其實師兄,我明你係買左件野嘅顧客,又甚至可能你係呢個牌子忠實fans,
一定唔喜歡聽我地嘅直言
不過你下下羅一d佢地官方廣告,官方說法出黎,講真,有何意思呢?
Mtr夠話成日賣廣告話到自己好鬼好咁啦,但係我地一眾搭mtr嘅乘客普遍都唔認同囉
況且你又唔係官方,講官方嘅,edmond都未肯親自正面回應番上次薰衣草+takumi事件啦
當日大家有證有據指責lab產品有誇大失實之嫌,要求lab解釋,
佢地 ceo edmond就用一大篇廣告黎回應,希望你唔好學果種無視他人,自說自話嘅態度

其實如果你係佢地die hard fans,
唔緊要,係我地一眾師兄多口以為幫緊你,實際係阻你幫你心愛牌子宣傳,
不過請你宣傳都比少少心機,唔好只係講包裝價錢,最少都比篇似樣嘅聽感吧
亦唔需要扮曬多謝我地意見啦,直言即可,唔洗我地傻下傻下花心機回覆
仲有提呀edmond做人唔好咁取巧、做到咁盡,比d心機學下公關啦
佢fans一出post就一呼百應比人話,都係佢一手造成的

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2015-11-15 01:14

好同意樓上師兄所言,想長做長有,又話自己係良心企業,請拎個心出黎服務比真金白銀買你產品既顧客,
而不是只顧吹噓自己的表現。
一條線是否值呢個價錢,HEADFI聽感好主觀,自己喜歡就得,但不要又金又銀又銅咁,在自己線上貼金~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2015-11-15 01:14

完全同意,headfi又好,hifi又好。重來都係貴有貴玩平有平玩,我會用買線嘅錢買部player+線+耳機,加多少少買埋部amp都得。因為我只係返工放工或自己一個出街嘅時侯聽,我覺得值,而耳仔又收貨。線嘅升級個程度係headfi黎講究竟係咪真係有佢講咁大,可能我木耳聽唔到。如果一條線係靚嘅,我唔需要又木盒又布袋,將哩D COST 放埋落去條線到好過啦。

至於佢地嘅生意手法,就真係。。。。我個陣想買對gotham rca 1.5米左右。佢有條又話加左乜會唔同,收成千蚊。。結果我去友壇幫個叔叔買兩舊水一對。

無奸不成商我明,但係咁樣係唔係太過份?

音響哩D咁主觀嘅野,你鍾意唔代表我鍾意,我鍾意亦唔代表你鍾意。唔使下下搵prove去證明D乜嘅。

雖然唔知你係唔係打手,你用得高興咪得囉,我地都會鄧你高興。但整個聽感黎好喎。

新仔玩家

Labkable Pro Shop

Maryamri 發表於 2015-11-11 18:55
果位四眼仔,我上去見到佢,諗住買條Mundorf散線,之後都比條四眼仔串我會唔會識整,嘩!
我果時火都黎, ...

這位師兄, 如果小弟言語上有得罪師兄的地方, 請多多包涵, 本人謹此致歉

Edmond

進階玩家

Sam6999 發表於 2015-11-8 16:23

是好或是壞...全民齊監察,
用時間定奪...是否值萬金,
憑口講無証...用耳聽為實,
你有你講法...我有我感受,
嬴輸鬥不休...無謂再爭拗,
潘朵拉盒子...夠薑就去試!

進階玩家

回Labkable - Edmond : 我覺得唔係你講一句對唔住就可以,有樣野叫第一印象。而且你一講完句"對唔住"就有位Sam師兄附和你,同幫你用官方式宣傳。我想講一句Edmond你要宣傳係唔需要咁樣做,因為你一句對唔住既背後真正"目的"係咩,我覺得你位疑似槍手或忠心客就可以為你解釋。

你咁樣做只是會令一班不得到你地真正解釋既客戶傷心。當我見到位疑似槍手或忠心客既"誠意宣傳"後,你地既位置可能已經有著"毛主席般"等的偉大。

PS:Edmond如果我係你,我唔會係呢個Post同我道歉,因為你咁樣做只是令我更加明白你道歉背後既"目的"。

鉑金玩家

咸魚青菜,各有所愛

我也明白樓主十分喜歡 Pandora ,推薦給大家也出於善意,
不過也有點太過 hard sell ,DMA / Let's go / FOCO 都係 lak 既分銷商,
佢地既評語主要都係幫助銷售

進階玩家

Maryamri 發表於 2015-11-17 22:51
回Labkable - Edmond : 我覺得唔係你講一句對唔住就可以,有樣野叫第一印象。而且你一講完句"對唔住"就有位 ...

既然你提到我"Sam爺"大名...我就"附和"下你啦~
首先,我同Edmond唔算係咩深交,只係喺舖頭見過幾次,傾過幾句
我開呢個post只係想分享下呢條線,但係聽番黎d說話...唔係單單打打,就係講埋晒d"八婆野"
至於你同L記有d咩私人恩怨...我一d都唔想知!亦都冇興趣知!!
我只係玩耳機嘅用家,我又唔係咩Die Hard Fans...
如果有一日L記有咩斷正...衰喺我手上...你同我定...我同樣會"轉會"!!
大家成年人,唔好咩事都咁"小學雞"..好冇?!
如果L記d線真係有問題,你大可以去"消費者委員會"從"商品說明條例"告佢!
真金白銀,有單有據...怕咩呀?

進階玩家

Sam6999 發表於 2015-11-17 23:33
既然你提到我"Sam爺"大名...我就"附和"下你啦~
首先,我同Edmond唔算係咩深交,只係喺舖頭見過幾次,傾 ...

唔阻你賣廣告了。