設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Sam6999

[線材] Labkable The Ultimate Series "Pandora" Audio Cable 開箱

科林玩家

antony1104 發表於 2015-11-19 10:16
我聽完你咁講真係唔洗買了,如果你係sales咁講我一定唔會買,咩升級線呢樣野只係味精黎,用左只係錦上天 ...

所以我之前話有咩客就有咩公司,Labkable同佢哩個客真係天作之合嚟...
一樣係咁冇料到~

新仔玩家

其實我一直都係CD Rom都未注冊過AC, 但今次我見到呢個Post我就注冊左入嚟講我見到既感想。

其實呢位樓主你都唔算買L記既東西多, 我到Samurai為止, 我由Kophone -> Silver Galaxy - > Silver Galaxy Mix -> Takumi -> Samurai咁玩上去, 果時我係同你一樣, 覺得L記既野係好好, 但到2014年尾我被一個朋友毒左一條Whiplash Audio既過時產品TWAG-2我就發現Samurai既野, 已經被一條TWAG-2好, 因為佢既人聲伸展, 低頻既收放量都比7千多的Samurai好。果時我就發現一直比L記既語言藝術呃左, 而且都係當時就醒覺了。

呢個Edmond果時係好少時間見到佢, 年多前我記憶中係有一個年青人Sales我野, 而且果位年青人係我同L記買野咁耐最好服務既Sales, 因為佢起碼唔會當我係客。
不過, 我上星期去諗住買條百零蚊RCA線已經見唔到佢, 只有果位Edmond服務我, 但因為佢既態度"太令我難忘", 令到我去左搵深水埗既師父做就算。

呢一段時間, 我見到L記咁樣既服務態度同生意手法後, 我已經對呢間野無晒信心同對佢地誠信有懷疑。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢一刻,最想確定一件事,究竟ak 同L記是否真的有合作?還是L記自吹自擂,擺幾張相出黎吹墟?
如果不是官方合作而作出誤導,是否可以向分銷商反映或直接向消委會投訴?

星級玩家

eminsam 發表於 2015-11-19 10:22
所以我之前話有咩客就有咩公司,Labkable同佢哩個客真係天作之合嚟...
一樣係咁冇料到~ ...

如果唔係你地c兄咁係樓上講一講,真係相信有好多我呢d新手中伏,不過條野咁痕貴點都要問清楚聽清楚考慮清楚先啦,如果真係升得個少少買黎做咩?!d平線都做到啦,買個盒咩,真係得個樣,裝土豪,賣比強國人啦,可能唔差在我地幾個客

高級玩家

jeffyw 發表於 2015-11-19 11:45
呢一刻,最想確定一件事,究竟ak 同L記是否真的有合作?還是L記自吹自擂,擺幾張相出黎吹墟?
如果不是官方 ...

按ak說法,佢地同labkable係完全無任何商業關係同合作的,
成件事只係labkable整左條線話專門比ak
就好似街邊iphone手機殼 同 apple嘅關係咁

問題在labkable故意用ak扎帶,ak副總裁合照等大量誤導手法,令人以為佢地有合作關係
我睇清楚,實際上佢地從無正面講過自己同ak合作,
只有letsgo中左佢地招,明寫pandora 係 ak x labkable
咁取巧嘅誤導,我地真係又一次中左佢招都無佢辦法
要告應該只告倒letsgo , 不過我諗佢地都係受害人吧

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2015-11-19 12:02
按ak說法,佢地同labkable係完全無任何商業關係同合作的,
成件事只係labkable整左條線話專門比ak
就好 ...

作為負責任既消費者,都應該係fb 問清楚let go是否真有其事,說個明白

高級玩家

jeffyw 發表於 2015-11-19 12:06
作為負責任既消費者,都應該係fb 問清楚let go是否真有其事,說個明白

問清楚letsgo都好,起碼比佢地知道件事(雖然依家應該都知架啦),
等師兄你消息

進階玩家

AK-Vision020426 發表於 2015-11-19 11:23
其實我一直都係CD Rom都未注冊過AC, 但今次我見到呢個Post我就注冊左入嚟講我見到既感想。

其實呢位樓主你 ...

師兄,同是天涯淪落人

科林玩家

哩單case唔係因為Sam哥個post都唔會引起咁多人關注同討論,所以

Sam哥好嘢!多謝Sam哥!

P.S. 如果Sam哥有意換線,我願意以一折價錢購買,一折係Labkable角度應該都仲有賺唔少。

進階玩家

eminsam 發表於 2015-11-19 12:51
哩單case唔係因為Sam哥個post都唔會引起咁多人關注同討論,所以

Sam哥好嘢!多謝Sam哥!

我多謝咁多位師兄先真,令我清楚了解到呢間公司嘅運用模式同埋歷史背景,
咁呢條線應該攞去"堆田區"埋左去...好過留喺度遺害人間...