設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] Post76 2011年度十大遊戲選舉 (結果公佈~2011年度十大遊戲誕生!)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

話說遲下真係要補補隻batman佢~~

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 11# @肥狗仔@

我想問...
如果我自己見有d寫得好,
我自己去加分比佢得唔得呢??

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  @肥狗仔@

我想問...
如果我自己見有d寫得好,
我自己去加分比佢得唔得呢?? ...
RiceR9 發表於 2011-12-29 15:06

當然可以~哩個始終係普通嘅論壇討論黎~如果有Ching值得讚的話~好似平時咁樣加分比佢地就可以了~1樓果個加分所指嘅只係「主辦單位」即本人負責~整個活動結束咗之後我就會統一性咁按內容派分~所以冇抵觸的~

黃金玩家

自頂~~~~~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

--EVE ONLINE (PC, online game,  2011 Expansion - Crucible )--

呢個選舉,如果攪多五年,我諗我年年都係會投eve online,
我知香港可能無咩人識,不過呢隻真係神級遊戲,我自問打機打左30年,呢隻係我玩過最正既game, 我自2002年開始玩,平均玩一年,年半就會cut subscription, 之後尋找其他online game, 大約9個月之後就回歸, 因為一比之下其他online game 實在太low B了...

此game吾洗打怪升level, 但係一玩之後,你會發覺你突然多左一份工,而平時打緊個份只係part time... 另外你會變成excel 高手,因為有太多數要計,
game 內完全係一個了弱肉強食既世界, 海盜, 惡霸,人渣橫行, 全部都係player, 你同其他人互動,競爭,合作, NPC既參與可以非常少
個game 非常之完善, 所有player 之間的互動都已經有相應支援,
例如你有貨要運,你可以出個contract 比player, 任何人只要在24小時內把貨物A(30000m3)由 X星運去Y星,就可以得到500K 金錢, 小心!如果你件貨價值連城,個苦力可能會O羅左你件貨走佬,所以你可以set"壓金",要求接job的人要先付一個壓金才接job, 不過做物流又有做物流風險,如果你比左壓金,不過運貨運運下比D衰海盜做瓜左,咁就人材兩失啦, 更加險惡既係有D人渣會出一個要求好高壓金既物流contract, 得你接左個job一出船就做瓜你...

本game 等點:
- player 互動,多於同NPC互動
- 超真係經濟系統, 90% 以上既 item 可以自行制作, 99% item 的價格完全由市場(player)決定
- 精密 combat system
- 不用打怪leveling
- 你既人生有好多方向可以選擇,有好多人吾喜歡打打殺殺,可以嘗試成為企業家,game內既trade skill/trade system 勁到夠你玩成世
- 以單遊戲世界計,eve online 是全球最多player 既game
- 不斷update, 由2002至而家,個game 一D都吾out, 不斷有突破不斷有改進, 不是好像其他online game 加多幾個boss加多幾個class 就叫你比多次錢
講一日都講吾完,隻game有14日試玩,自己去try 下啦!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
@肥狗仔@ + 10 感謝支持^^

查看全部評分

黃金玩家

--EVE ONLINE (PC, online game)--

呢個選舉,如果攪多五年,我諗我年年都係會投eve online,
我知香港可能 ...
Lester 發表於 2011-12-30 09:59

先感謝參與~但我唸Ching都知道EVE哩隻GAME唔係2011年內推出嘅新作黎~所以該提名不會被計算在內~哩一貼就當係遊戲短評/推介啦^^

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 16# @肥狗仔@

係wow...
不過佢今年都有出大patch, 咁算吾算一?

黃金玩家

回復  @肥狗仔@

係wow...
不過佢今年都有出大patch, 咁算吾算一? ...
Lester 發表於 2011-12-30 17:07

如果係今年新推出嘅資料片的話都可以的~咁你之前果貼要標明資料片個名啊^^

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

Dark Souls (PS3, xbox360)
記得細個果時玩戰斧(Battle Axe) 打黎打去都係頭幾版, 一隻十幾分鐘既game, 我從來都未爆過
Resident Evil 1果種o係大屋入面蘯失路唔知可以去邊既無助感覺, Dark Souls入面有
Tomb Raider 潛入水底冇氣果種窒息心跳感覺, Dark Souls入面有
o係主流都係著重官能、爽快、隻隻game引領住玩家黎行, 強調故事性, 電影感 既年代,
Dark Souls提醒201x年既人, 以前D人係點玩Game.

評分

參與人數 1威望 +7 收起 理由
@肥狗仔@ + 7 感謝支持^^

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 15# Lester

畫面好靚WO
以前都玩過隻叫ultima online既GAME,
但無你依隻咁貼現實!!
PC GAME我等緊DIABLO 3