設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: dougsof

[合併式擴音機] 麗磁 LM-201 pk 馬仔7003 報告

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

而家啲膽機唔同以前嗰啲好耐嫁啦,呢部幾差野都咁高質素,肯比多幾差野嘅話質量更加唔使講野啦 !!! ...
avlam 發表於 2011-12-16 10:02

同意!膽機呢D嘢真係一分錢一分貨...

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

同意!膽機呢D嘢真係一分錢一分貨...
lampard 發表於 2011-12-16 10:10

以而家嘅膽機技術嚟講簡直冇得輸啦;至於石機? 算把啦 !!!

鉑金玩家

your report is really goooooooood.......

銀級玩家

好好的報告!

我覺得師兄如果影音分左家又會聽得多人聲, 買部膽機會係一個好選擇, 我覺得佢可以 ...
kenneth_obee 發表於 2011-12-16 08:08

好返 7、8 成,多謝關心,你地上來呢几日靠喉糖當飯食,如果唔係根本講唔到野,冇計啦,年紀大机器坏,後生捱坏左,o靚仔學師果陣最高紀錄連續 6 日通宵,平時都唔慌訓得正常;9 年前初初打大陸,果陣未開厂,靠一對手,又係成日捱夜,最高紀錄一晚通宵赶起三十几對線再晨早六點几赶火車沖關帶返大陸發貨,所以我成日會同人講,四張几年紀、8 張几机能。。。。

銀級玩家

好多謝馬爺病都仲要飛的出黎開門比我…所以拎機過程都係睇一睇聽一聽無問題就交收…唔敢打搞威馬兄咁耐 (其 ...
dougsof 發表於 2011-12-16 06:25

呢 d 咪 report 囉!正!

最後想問下馬爺同 76 咁多位高手…行KT88 既 LM216 會好爆返幾多呢?聽克勤小交個 d 會唔會生猛返呢?聽人聲會差幾多呢?
dougsof 發表於 2011-12-16 06:25

如果用個量化詞來講,KT88 會好 10% 左右,不過玩膽正如你講:「膽會損耗呢度就仲諗緊」,損耗都其次,主要係你個人消費定力,膽呢家野,稍不留神隨時個個月一出糧手鬆就買几支返去插下,插插下就一屋都係膽,到時你女朋友仔實插爆你

係喎!師兄下次唔好帶你女朋友仔 o黎啦!我見到 o靚女會漏口兼手震,老人家唔受得觀能刺激架!

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

呢 d 咪 report 囉!正!

如果用個量化詞來講,KT88 會好 10% 左右,不過玩膽正如你講:「膽會損耗 ...
Wilmer威馬 發表於 2011-12-16 11:14

馬老闆有冇唸住整部高級啲嘅膽機嚟殘害嗰班石機友呀 ?

銀級玩家

馬老闆有冇唸住整部高級啲嘅膽機嚟殘害嗰班石機友呀 ?
avlam 發表於 2011-12-16 11:24

錢多咩!?我自己又冇出膽機。。。。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

錢多咩!?我自己又冇出膽機。。。。
Wilmer威馬 發表於 2011-12-16 11:28

馬爺, 想請教一個題外話, 不過我諗好多師兄都想知, 所以唔 pm 講:
我有個 FRIEND 想玩膽機. 佢無玩開 HI-FI, 更唔知 CDP, DAC, PRE-AMP, POWER-AMP 等名稱. 只想用2-3K可以買到一套喇叭+膽機. 佢會放書枱駁電腦用, 所以體積唔可以好似呢部膽咁大. (當然喇叭都係唔可以大啦). 佢會用 IPHONE / PC 做 SOURCE,所以有冇DAC唔緊要. 

請問有乜好介紹? thanks!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好返 7、8 成,多謝關心,你地上來呢几日靠喉糖當飯食,如果唔係根本講唔到野,冇計啦,年紀大机器坏, ...
Wilmer威馬 發表於 2011-12-16 11:03

好返 7、8 成就唔係80幾歲嘅健康啦!多口講句,唔食煙同做小小運動可以健康好多,隨時變番三十幾歲!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好好既report
睇黎你都係走唔甩架喇, 整返部啦