設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 反斗車王

[討論] 完,唔再玩了~

鉑金玩家

收藏好豐富, 果然係gamecube fans
任記歷代主機, 除左超任, 最like就呢部
仲有隻重口味的killer 7都好正

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

冇咩跡象顯示GC機能比Wii要強~無論係CPU定GPU頻率Wii都比GC要優勝~雖然未至於可以用上「超越」兩字 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-12-1 21:06

我硬派機迷, 無 "黃昏公主, 生化remark 呢類新作" 祇係移植前機, 呢點難要我信服 wii 既機能
討論能強弱已是廿年前既事, 師兄你遲左出世喇

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

CHING,若果你早d出呢個post我都仲會有好多全新日版gc game放比你
而家尚餘一d,睇下你有冇興趣
WAVERACE $80
MARIO STRIKERS $150
MARIO GOLF 全新 $150
FFCC $150
古惑狼賽車 $150
ゼルダの伝説 風のタクト $150
機動戦士ガンダム ~戦士達の軌跡~全新連特典 $250
STARFOX ADVENTURES全新 $200
SD GUNDAM GASHAPONWARS $250
FAMICOM WARS $150
BATEN KAITOS II 全新 $200
PIKMIN II $150
VIEWTIFUL JOE $60
SONIC ADVENTURE $100
GC一部連原裝色差線,原裝三色線,火牛,變壓牛,已改可玩美版game $450
原裝無線手掣 $200

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

仲有我之前先放左隻全新donkey konga 1+2 boxset 連 3 比人...><

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢部確實係好機, 機能方面起碼高過 wii
唔明點解老任唔係第三方廠方面解決遊戲少既問題, 偏偏走去開發開發 ...
akira11092 發表於 2011-12-1 13:28

wii係玩新鮮同創新, 所以一出就賺到佢笑晒...

如果真係要鬥機能既話, 淨係世嘉出既機都己經贏晒佢, 但問題係多數得我地呢類打機一族既人會去留意呢方面既資料, 一般人都唔會去理既, 所以wii就係食到呢班人而面世.

任記唔同世嘉, 因為世嘉個問題係識放唔識收, 想初年如果佢唔係不停出新機為左想追/快過其他廠一步既話, 今時今日佢仲可以出到遊戲機...

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我硬派機迷, 無 "黃昏公主, 生化remark 呢類新作" 祇係移植前機, 呢點難要我信服 wii 既機能
討論能強弱 ...
akira11092 發表於 2011-12-2 07:34

今朝睇到Ching嘅回覆~唸咗成個上午先決定回你~考慮到起碼我廿年前已經出咗世= =~正如我所講~Wii嘅機能對比返GC唔可以用超越黎形容~只係數字上嘅優勢~講白D兩部機就差唔多~Wii嘅機能甚至唔會比XBOX強~所以當然都唔可以用PS3 VS PS2個模式去比較~但理性上都唔可以話Wii嘅機能要比GC差~當然你可以話黃昏公主或者rebio哩D遊戲GC上面本身都有~但除此之外Wii仲有其他表現不俗嘅遊戲~好似《The Umbrella Chronicles》﹑《The House of the Dead: Overkill》或者係我之前提到嘅遊戲~可惜Ching係日系硬派機迷~所以哩堆原創作品應該冇邊隻玩過~其實除咗講機能之外~技術都係一個重要關鍵~你睇下《Uncharted》~技術因素比機能更加重要~假設Wii真係機能不及GC甚至PS2~但開發技術成熟亦都可以有好大發展空間~否則MP3嘅畫面進化點都講唔過去~而且Wii本身個玩法都算係個突破~任記當初sell嘅就係哩樣野~機能只係大次要~可以想像如果Wii家陣有好幾款出色嘅日系遊戲~那怕佢仍然係第三方嘅地獄~相信Ching都唔會將哩部機其中一個失敗歸咎於機能方面~事實上當PC哩家仍未見起息嘅時候~遊戲機嘅機能絕對影響到業界發展~當然我廿年前仲係個玩緊Gens/紅白機嘅小朋友~唔清楚當年討論嘅所謂機能究竟係關於多邊形立體定8bit/16bit果類~

進階玩家

收藏好豐富, 果然係gamecube fans
任記歷代主機, 除左超任, 最like就呢部
仲有隻重口味的killer 7 ...
jasugun 發表於 2011-12-2 05:51

killer 7我都有興趣,我應該會入美版(雖然日版個封面靚D)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

今朝睇到Ching嘅回覆~唸咗成個上午先決定回你~考慮到起碼我廿年前已經出咗世= =~正如我所講~Wii嘅機 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-12-2 15:48

肥狗仔師兄, 或我講 wii 既機能及唔上 Gamecube 呢點係偏激左o的
你都睇得好準我係日向硬派, 呢類人(我可以代表小部份玩家) 係以畫面論機能, 果堆咩 cpu gpu 每秒能處理幾多浮點運算全部廢話
俾個畫面睇下就知係咪一部機能強大既主機, 當然擁有強勁畫面表現既主機都好快收皮例子亦唔少
畫面靚唔好玩另一件事, 畫面唔靚但好玩又係另一件事, 畫面靚又好玩亦另一件事
就算我睇 PS3 & 360, 都有大把畫面靚但唔好玩既廢 GAME 到而家我係以畫面靚兼好玩夾襟玩先會留意, 但亦未必買
所以我睇 wii 既機能係嚴格好多, 當然呢部機既推出確實唔係做我呢班人既生意呢點係佢出機前已講到明
佢係以創新玩法吸引一班非機迷入場呢點佢好成功, 作為色途老馬既我當然睇得出, 祇不過由小到大見呢間廠既作風係愛之心責之切

進階玩家

CHING,若果你早d出呢個post我都仲會有好多全新日版gc game放比你
而家尚餘一d,睇下你有冇興趣
WAVERACE $80 ...
ksing 發表於 2011-12-2 10:58

MARIO STRIKERS同SD GUNDAM GASHAPONWARS都想入,但MS我想入美版,或者入Wii版算... SD高達之前見到yahoo有隻好新既任bid,最後$120左右比人bid贏左,諗翻都有D後悔...... Donkey konga有一排玩亞賣得十分平,非常後悔無入................... 唉

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

肥狗仔師兄, 或我講 wii 既機能及唔上 Gamecube 呢點係偏激左o的
你都睇得好準我係日向硬派, 呢類人(我可 ...
akira11092 發表於 2011-12-2 16:26

我好明白你呢個回覆, 因為我都知唔小人唔玩WII既原因都係咁解....