設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

你地版主最佢好做野

關閉 [複製鏈接]

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我經己忍真可忍ahnel 的亂禁up野
經己up左好多次
你地攝影區版主竟然當我無到
有得佢禁玩野落去
總有導演
有話我的攝影花教學精華區

禁唧野都要寫3日
唔尊重係咩呀
係吹水區到
吹吓水
都要俾ahnel 導演同其它版友
論着玩野........
之後你地只有detele個 post
完全無解决問題
可以助長不良網友的壞風

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Hugo 兄, 近日版主們由於忙於台慶籌備及協調工作, 所以我們可能未有全程跟進有關情況, 就此望請諒解. 現在你的查詢已交由版務總管組處理, 相信很快有版管 pm 聯絡你. 放心, Post76 必定會保持一個最舒適既討論還境比大家!

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我真的覺得很好笑!!

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Hugo大師, 我話我自己睇完你篇野有神功護體唔通又犯著你? 我叫管理層比個版主你做又叫唔比面你?

你話我亂up野, 我亂up咩先, 我睇你寫D野就真係唔知你up咩喇, 我都係提議Hugo大師你去學好少少中文先出黎玩forum喇, 你知啦你d文章禁受歡迎讀者又無數, 其他年紀輕o既版友睇左你D語無倫次o既中文, 唔小心學左就慘啦~

Post76話哂都係香港其中一個影音大站, 如果Hugo大師果D錦o既中文都可以出得街仲要做埋精華, 真係貽笑大方, 我都希望管理層正視吓哩個問題~

同埋hugo大師你講到自己禁有道理, 你唔將自己D post變哂"........."啦, 留番黎比人評一評理嘛, 你哩個玩法唔係第一次嫁喇, 你響dchome都係錦, 你唔以為冇人知先得嫁~

你投訴還投訴, 唔該你D語氣客氣D, 你個標題 "你地版主最佢好做野", 多個字我都廢事講喇, 咩叫"最好做野", 我完全覺得係不尊重同帶有恐嚇成份~

最後, 如果hugo大師你覺得我地有咩犯著你, 你可以報警嫁, 你報警我地真係會好驚嫁, 唔好為難76班管理層喇~

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +20 收起 理由
mike384 + 10
lkljason + 10 + 10
ming + 10 + 10
大玩偶 + 10
導演 + 10 破例加分

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

攝影區並非我管理,所以我不方便比意見,而且攝影區咁多帖,無特定提交有問題的連結給管理層跟進,有如通知警察交通部旺角有行人唔跟交通規則衝紅燈一樣,我自問就無能力查探誰對誰錯!

但吹水區係我管的,有必要作出交代,首先,果帖係關上左,唔係delete左,delete左內文的,係樓主你自己,並唔係版務組,而最重要一樣係,你自己delete左內文(證據),作為管理者,無上文無下理,無法判斷誰是誰非,誰是搞事者,跟據Post76的重要聲明,"討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言",所以係缺乏原文的完整性下,實在無法作出任何公平公開公正的判決!

不過話分兩頭講,不能實時監察,唔代表我無睇過入面的內容,以我記憶中,樓主曾經回文提及拍照的其中一個目的,係要睇着主攝來打,要影得好過佢,要搞到新人覺得樓主先係攝影,其它人並唔係攝影,我就有所保留了,婚禮攝影,目的應該係為新人留下美好回憶,並唔係攝影比賽,我並不清楚攝影界係咪要鬥過你死我活,聽聞有不少人為左影一張感動世人的相,情願睇住一個兒童缺水而死,拍攝第三世界因戰爭而缺水,害死小朋友,拍攝小朋友反白眼果一瞬間,都唔願意放下相機,把手上的水分給小朋友,還會自認為不隨便搞亂現場環境,把最真實的一面交給全世界的人觀賞係比生命更重要,但可惜,這裡不是攝影版,是吹水版,吹水版目的唔係講張相靚唔靚,而係討論整件事情,係討論緊樓主所講的接job苦與樂,當中有唔認同,有反對聲音,係好必然的!

另外,邊d係人,邊d係鬼,我係睇得出的,大家成年人,上討論區係尋開心,但尋開心時,對人唔對事,拿別人開玩笑絕對係不當的行為,唔係分多,年資耐,就代表可以亂講野,會員級數有番咁上下,佢地的一言一行,其實係代表著果個網站的風氣,小學雞行為,小圈子行為,可免則免,大家都幾十歲人,大部份真實年齡都比我大,有什麼應該做,有什麼不應該做,無理由要我呢個做細的去教大家,如果要由一個新來post76的小版主去說教,大家也不會服氣吧,以前大家有咩恩怨都好,都只是網上討論時的小事,又不是殺人防火,堂堂男子漢,忘記掉吧,由其我不贊成把其它出面的討論區的過去,帶過來76做批判,每個網站風格都不一樣,有共鳴的,一起討論,沒共鳴的,76咁多帖子,咁多唔同類型的討論,去其它帖子找樂趣就是了,不要再幾十歲人搞到成個小學雞咁了!

評分

參與人數 3威望 +30 收起 理由
canucks + 10
rlwk2009 + 10
michael + 10 對,不要小學雞行為。

查看全部評分

進階玩家

版主大人的確公道,雖然樓主已刪內文,但當日的文章,小弟都有看過,樓主口氣之大看在眼內的都十分炸舌,但看完只在螢幕前笑了一笑吧,跟本不值一回,始終這些自大的傻版友,在任何討論區都一定會出現,所以不以為然。但看著一班平時不多發言的三朝元老們,那天就似早已約好一同聲討這個傻版友,小弟只是CDROM看了此板已有經年,76不是一個小爭拗,互相尊重的論壇嗎?小弟不是常發言,但看著實在不平。如果版主覺得小弟言論太狂妄,請刪帖處理。

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 6# canucks

什麼三朝元老或咩級數都好, 在下跟本唔care! 唔好以為個個玩forum 的人都好在意分數等級, 亦失禮哂, 個名係邊個俾我我都未知!
表面上好似真係約埋好攻擊一個人, 但事實上我話你知係無lor. 信不信由你. 你估而家寫劇本對稿咩!
我擺明係挑戰樓主係事實, 但我本身亦希望在公平開放的平台下去挑戰! 不過hugo大師嚇到自爆我亦無乎,因為我好少見攝影人會咁大口氣, 好想切磋下咁je.

進階玩家

回復  canucks

什麼三朝元老或咩級數都好, 在下跟本唔care! 唔好以為個個玩forum 的人都好在意分數 ...
導演 發表於 2011-11-29 16:56

閣下口氣亦都不小呢。

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

回復 7# 導演

導演兄你好,
    約一年多之前, 攝影版的某朋友有日同我提起post76, 佢知我雖然係新仔但都算係鍾意影相, 話攝影版較靜, 米叫我過去睇下, post下相咁.
冇幾耐之後, 我見到一位版友的相, 雖然相好唔好係好主觀, 但就一般常識而言, d相真係好另類, 可以話反哂傳統, 都幾唔舒服下, 後來我去埋佢flickr, 直情覺得佢連基本操作都未識, 好似打燈同set wb呢d...真係好另類, 但始終各有各好, 自己又唔係叻, 我亦冇話過佢.
其實影相影得衰, 好似我呢d咁, 收收埋埋米冇事, 偏偏呢位版友鍾意牙擦擦, 開口埋口就教人, 到了今日我睇到, 原來佢係做攝影的~重話係人像wor...
真係好震驚...我都識得一d職業的攝影人, 有新手亦有老手, 有叻的亦有較平庸, 但呢位職業版友真係令小弟大開眼界, 忍唔住係度講一講.
我身邊影相差(包括我自己)的人大有人在, 但口氣比佢大的人卻絕無僅有.
等運到

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

在此提醒各位,這裡是投訴區,唔係吹水區,唔好吹得太遠!

首先,一個人好唔好,自唔自大,大家有眼睇的,睇唔過眼,要替天行道又好,太悶要找人消磨時間都好,係大家的自由,唯一要接受的,就係版主會因應情況而扣分,不過分係唔值錢的,ban account亦可再申請,比人ban完又ban,死都要返來討論,唔上唔心安的病態會員,每個網站都一定有不少的,而係網站立場,越多呢類人,人流就越高,亦未必唔係好事,不過我們還是希望大家可以自律,維持快快樂樂的氣氛!

論壇原則上係自由發表意見的,有人自以為是,被受攻擊,那叫人之常情,攻擊人的,唔一定無犯版規,但總叫合情合理,但好端端一個討論,硬要離題來攻擊對方,那叫挑釁,版主最多扣分ban account,但有什麼作用,大家心裡有數,無事起事,興風作浪,那是小人行為,可能我偏激,但最低限度,我唔認同係君子所為,老實講,如果我認為一個人係精神有問題,我係唔會同佢根根計較,如果你同我一樣認為一個人係精神有問題,你仲係欺負佢,你的行為,又同禽獸有咩分別?自大行為 同 禽獸行為,我實在分不出那一樣比較不為世道所接受!