設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[其他] 有關文章 "Viablue石墨化震腳" 的道歉啟事

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 47# 小瑟

我諗...你兩個係周年武林大會做番d野先得啦...
咁就..."功夫加唱歌跳舞"啦....放埋片上76wo ...
唔係一定引起公憤

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實呢件既野物料, 如果大家囉過上手, 跟本冇咩人會懷疑佢唔係石墨, 因為個質感都真係十分似, 所以小瑟一 ...
小瑟 發表於 2011-11-14 13:40

石墨同金屬的質感係相差頗遠架, 聲底亦有分別, 當然我絕對無意話小瑟兄預早知道, 未接觸過既話可能會誤解左。

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

六爺, 你月講得多SORRY, 小瑟就月唔知點好.......呢單野真係唔關係事架喎, 小瑟誤會左原料, 你信小瑟照打, ...
小瑟 發表於 2011-11-14 13:48

咁小弟出咗post都係要負責任既, 已經改返個內容喇!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

石墨同金屬的質感係相差頗遠架, 聲底亦有分別, 當然我絕對無意話小瑟兄預早知道, 未接觸過既話可能會誤解 ...
PP-HK 發表於 2011-11-14 13:53

怪就怪小瑟未用過真正石墨的釘腳呢, 亦未玩過呢類化震腳呢!!!!! 而呢粒野上面金色果三粒係金屬就絕對易睇, 不過個底座如果囉上手, 質感係同大家見過既墨蜆質地相當相近, 所以我都冇為意究竟係石墨定係咩其他物料, 小瑟只係從改善左既效果出發去同大家分享呢件野原來可以係音響上有著神奇的變化呢.

小瑟係REPORT都有講, 不嬲都唔覺原來真係放D野係機底, 可以另到喇叭出黎既聲都唔同埋, 老實講, THX 小瑟係考左, 不過一路都係以器材行先, 呢D配件另音色既變化一直唔覺得會有咁大, 所以試到呢舊野竟然可以將西毒峰既前中後置夾返聲, 小瑟自己都覺得好神奇, 所以就出左呢個REPORT同大家分享呢~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

陸師兄,你始終是玩家一名,就算分享上有偏差是很正常。我地既網站架構雖然係業餘玩家組成,但始終是面對公眾,且具公信力的網站,所以是有必要出來更正相關誤解。你自己亦不要太介意曾參與過相關分享。

唔好意思呀wil總, 呢次拉埋你地版管組落水!!
ykluk 發表於 2011-11-14 13:32

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟有少少感想,覺得一個成熟的76,特工隊有承擔,各網友更加要有.
每次睇到各師兄嘅新嘢推介,自己都好習慣上網or 官網自己找資料, 睇多D外邊 review and reference
睇完死死的數據,親身體會先係皇道
冇得你試只有做白老鼠,得就bouns,就算不幸走怨枉路也是有得着,要接受自己的決定
好似睇戲咁,有人推介好同吾好,都係最重要係你自己親身去睇過,好...點好法??吾掂,點吾掂法??
各有喜好,最重要係知道自己要物嘢
如人云亦云,你係李+X 個仔都吾掂啦

e個世代資訊爆炸,產品千奇百趣,請自行過濾,共勉之

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
小瑟 + 10

查看全部評分

TV 65A8F
AV AMP:OnkyoNR5008
BDP: OPPO 205 BOA UE
F:PMC FB1i sig
C:PMC TB2M-Ci
S:Mission mht
Sub: MiniMe P10 (Ver. 2)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

回復  小瑟

我諗...你兩個係周年武林大會做番d野先得啦...
咁就..."功夫加唱歌跳舞"啦... ...
RiceR9 發表於 2011-11-14 13:50

呢二樣野一起做, 要帶埋和尚頭先得喎~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

其實呢件既野物料, 如果大家囉過上手, 跟本冇咩人會懷疑佢唔係石墨, 因為個質感都真係十分似, 所以小瑟一 ...
小瑟 發表於 2011-11-14 13:40

呢獲野換著係我都會好似你地咁樣,所以只係人之常情!!!

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 57# 小瑟

唔咁做....我怕你兩個遺憾呀

專業玩家

Take it easy because of no big deal.  I concern its outcome instead of component.