設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[其他] 對於今日出既美國隊長鐵盒...一談(多謝好心ching幫我買到)

黑鑽玩家

其實睇戲呢樣野, 同買碟可以話兩回事.....
    邊個緊張,吹下水啫,美國隊長係全年最好睇,冇問題架,happy!
...
kitman688 發表於 2011-10-26 20:34

咁用字又唔駛咁"掘"嘅
真係係論壇到講幾句就可以影響到其他消費者會唔會買碟咩
我相信閣下亦未有咁大影響力
大家客客氣氣交流下意見咪好囉

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

美國隊長今年最好睇,必買之作, happy together.ok.夠唔夠客氣?
    網上的廣告效力和用家評語可以大效力到你唔信, 如閣下有做生意经驗和在網上賣過廣告你才會知道,所以各大廠商都很注重網上的用家評語和投訴,因會正接影响貨品銷路,而該評語的用家或投訴者係唔需要出名或有公信力的,因或多或少都會有人相信,有人相信就自然或多或少會影產品銷路.這個是不變定律.生意人係唔會錯架.
    各人有各人喜好,完全同意,冇問題架,你可以說喜歡,我也可以說唔喜歡.
   想知本人的睇戲taste和其他師兄是否接近,好易咋:
   1,狂野時速第五集,完全掂,本年必睇.2,x-men前傳,故事創意夠新和流暢,好睇.3,功夫熊貓2,打得勁又攪笑,好睇.4,鐵甲鋼拳,故事夠人情味和機械人又靚又打得勁,好睇.5,美國隊長,故事草草收場,打鬥時間太短又唔勁,可以不睇.
    我唔會再回應啦,因本人很少在網上和人聊天,我都係鍾意和習慣在現實世界可直接和真人面對面談話多d,所以我在這網站幾年裹都很少發言,幾年都仲係高級會員,和我同期入會的會員都升哂セセ元老,冇辨法,因我唔係好鍾意上網和人聊天,可能和我人到中年有関.
     明天出功夫熊貓2, 必買之作,一於炸爛隻subwoofer至算.

評分

參與人數 2威望 +11 收起 理由
jacklouwy + 1
620fire + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

睇戲既野講真人人都有佢自己一套, 即使一班人行埋話套戲好睇or唔好睇都好, 實有各自like/唔like既地方, 唔需要太過執著於某d部份, 或者太過著眼於好似鬧氣咁既, 和和氣氣, 客客氣氣, 平心靜氣咁都可以去討論既.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

HON兄,你睇清楚係佢一開口就講:[你覺得最差未必全部人都認同...]先架,你要做和事佬或公證人你應該先去教吓佢的講話技考先啦,唔好一出口就和唔認識的人講相返或針對性的說話,如果係現實社會用這種方式一開口就和唔認識的人這樣說話,不論做事或做人,蝕低都只會是佢,你教錯對像啦,你應該去教佢先啦,還有睇清楚哂所有前因至好下定論,或你認識此人就沒話好說.
      所以本人真的不喜歡在網上和人聊天,因一定有些講活不負責任和有無理的朋輩支持的人存在,當中包含了太多可能性存在,如商業性,朋輩關係等等,好啦,這次真的是最後一次回應,因家要幹時間去買功夫熊貓2,可望早d番屋企爆機,在這網站有排都唔會見到我發言啦,我想咁樣會令多d人開心d.家屬謝禮!謝謝!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我無諗過做和事佬, 呢個POST我開既, 你咁樣講野我係有責任回返你地, 以我睇到就係你開始講呢堆野, 而令到大家有咁既反應.....

好睇又好, 唔好睇又好, 唔駛咁緊張咁激動, 大家都係黎討論既啫, 我自問都回過人地話好睇既戲而我覺得唔好睇, 但都係一句就算, 因為既然真係唔鍾意套戲就唔駛再回落去.

至於大家講野既語氣上係點, 其實閣下都唔係好得好多, 你最尾呢句"家屬謝禮"己經表達晒一切, 希望你都自我檢討下, 唔該.

你之前又話唔覆, 但依家又覆埋D咁既野, 我都唔明你想點, 瀟瀟灑灑地咪好囉.

你今次話真係唔覆就唔好覆LA, 睇埋我咁寫就算LA, 希望日後開開心心咁討論就得LA.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

HON兄,你睇清楚係佢一開口就講:[你覺得最差未必全部人都認同...]先架,你要做和事佬或公證人你應該先去教吓 ...
kitman688 發表於 2011-10-27 15:39

你唔鍾意但一定有其他人鍾意呢個係事實嚟,我回呢句完全唔知有咩問題?口味呢樣野個個都唔同架啦,事實來
你咁大反應唔知你想點?

1萬

鑽石玩家

pongyusum兄, 算數啦, 我都唔想再為左咁小事而搞到好似好大件事咁, 既然佢都話唔再睇同唔再覆, 我地就咁完左佢好LA, 免得大家黎討論好似變左鬧交咁.

以和為貴, 其實都只係一個遊戲啫, 唔好咁緊張.