設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Wilmer威馬

幾百勝幾千!問你信不信!?一部無 IC 便携式耳擴

新仔玩家

QQ
继续更新 增加胶皮垫脚 避免与桌面硬碰硬

新仔玩家

QQ
上几个最新照片
QQ截图20111130112618.jpg QQ截图20111130112630.jpg QQ截图20111130112638.jpg QQ截图20111130112647.jpg QQ截图20111130112653.jpg QQ截图20111130112700.jpg

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

最近發現內地一台小作坊設計的電池耳擴,雖然某程度上說不上正式口袋式尺寸,但好歹也算是便携,而最吸引我 ...
Wilmer威馬 發表於 2011-10-20 14:07

馬爺,小弟上星期買左隻 JVC HA-FXT90-2. 我打算駁 iphone 4s 番工聽歌用。我之所以買佢完全因為睇左馬爺提及呢隻耳筒。我爬文後得知 iphone 4s 推呢隻耳筒唔係好好。
想請教馬爺一個新手問題,其實我呢個情況有無需要加耳擴?因為之前馬爺post 過條link 講用 iphone 4s 推 JVC HA-FXT90 唔係最理想。耳擴其實幾時先要用呢?

謝謝!

銀級玩家

馬爺,小弟上星期買左隻 JVC HA-FXT90-2. 我打算駁 iphone 4s 番工聽歌用。我之所以買佢完全因為睇 ...
kenneth_obee 發表於 2011-11-30 18:41

耳機 = 喇叭、耳擴 = amp;唔係最理想 =/= 唔聽得。

耳擴其實幾時先要用,等如喇叭幾時要換 anp,再垃圾 o既 amp 推再貴 o既喇叭都會「響」,amp 越有力永遠都係正面多過負面,所以前題係你個人要求,冇其實同幾時先要用。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 44# Wilmer威馬

明白晒,唔該晒馬爺

新仔玩家

QQ
最新整理好的全套资料 在这里
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=96042
希望大家支持 并多提意见

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

很不錯的樣子, 可惜我已有 SR71A / SR71B / Meier Stepdance
但以上三款推LCD3還是比家裡的座台耳擴差很多 (Leben CS300XS),
而Cavalli Liquid Fire 星期一會到, 替辦公室的系統升級
以上說的Portable Amp只能旅行時才會再用了.
如果你不介意借出一台給我試聽, 我很樂意客觀地跟以上三款手提耳擴使用LCD2或LCD3比併一下.
平常出街聽UE 18 Pro和ES5 都只用 iPhone 4S直推.