設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Wilmer威馬

幾百勝幾千!問你信不信!?一部無 IC 便携式耳擴

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
回復 3# Wilmer威馬

新仔玩家

QQ
高C/P值的東西真的很不錯.
威馬兄可有內部照嗎?
devilinside 發表於 2011-10-20 17:51

这是前一阵时间 就是刚刚开始测试时候的内部照片
和现在相比参数和结构略有改动(都是在电路上进行修改的)
再来几个带外壳的照片给大家看看

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
obee + 10

查看全部評分

新仔玩家

QQ
目前使用锂电测试续航能力可以达到10小时以上 更换稳压二极管后缺电闪烁提示也可以正常工作 是用锂电需要增加充电电流 充电的横流三极管发热会比较严重 (经过计算有0.4瓦)所以可以将三极管伸到外壳边缘用硅脂连接 现在参数还在继续完善中 等彻底完工会发一贴分享心得~

新仔玩家

QQ
目前参数已经改好 过几天发帖汇报

進階玩家

關人隱士

對我地呢班耳機用家真係好消息

新仔玩家

其實C兄有無用過71A?
佢貴在续航能力Bo...仲有高中低音延伸,同音場闊。
小弟只有p51,用既係cm6單元國貨。
試左市面上大部分,試過曬都無國amp可以禁全面,
C兄幾時放部比小弟見識下?

銀級玩家

其實C兄有無用過71A?
佢貴在续航能力Bo...仲有高中低音延伸,同音場闊。
小弟只有p51,用既係cm6單元國貨 ...
fung224 發表於 2011-11-19 15:28

71A 我都不知摩過幾多部賺過幾多錢,再講,呢部全分立係我摩完先「迫近」71A,我自己玩就話洗幾百,唔識比人搞隨時剩係工費都成千銀,加埋即係兩千銀「迫近」71A,冇神話。

但係無論點摩,都係換料調參數,先天電路係唔會改,一件電子產品基本成敗就係取決於先天電路設計,分享介紹呢部耳擴,就係比大家知道我地祖國係有 d 咁 o既神人同胞,有咁強開發力,如果加上我地香港 o既資源同思路,超英趕美真係唔再得把口,正如我個 QQ 簽名:展望 2012,末日降临。。。迈向进口音响终结日,联盟音响领风骚!而我總公司一向就係搵有能力 o既內地同胞,整合資源發揮真正實力,所以取名「联盟」。

所以大家睇我介紹,其實唔單止件產品有幾好有幾抵,當中仲包含該產品背景、能力、文化,好 o既 hifi 產品好多,就算假貨之中亦有好野,但值得比銀用行動支持 o既,就少之又少,所以我介紹比大家 o既,係唔單止件產品有幾好咁簡單。

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
DANNY839 + 10 我很贊同
wally333 + 10

查看全部評分

新仔玩家

QQ
升压电路部分已经由15V转为12V 大大降低充电电路的热损耗 另外 升压的电压反馈部分由电阻分压改用齐纳二极管击穿进行反馈 大大增加稳定性 - -

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

waiting

新仔玩家

QQ
面板部分也有更新 4角固定的螺丝沉孔加大 适用于内六方螺丝
部分通孔 沉孔尺寸做了调整