設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] BIOHAZARD 6 (PC版現已推出)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 80# kefana

頭先有時間玩埋其餘嘅人物。首先要投訴係手感問題,開槍接近0震動似發豆器,無論敵人中槍或者自己中槍都好似冇中過咁樣,Killzone/BIO5比佢做得好。至於視點同操作,唔少人話好漂,又有人話個人佔畫面太多地方,前者或者可以喺setting度較,後者就一向都係咁,BINARY DOMAIN再唔係Dead Space咪又係咁大。當然,佢今次的確係TPS黎,而以TPS黎講,BIO6只係屬於二三線嘅遊戲水平,就算同類似操作嘅Dead Space比較都係被比下去,咁岩最近又玩返《Ghost Recon Advanced Warfighter》1&2,一拍埋....

有個問題係體現於Leon果part想講講,今次正常行路都好似跑咁,而好多時有劇情嘅時候,步行會慢,亦唔可以開槍,但成個流程劇情部份其實幾多下,有時好難就,亦都會影響個流程體驗。特別係你成日形住果度有野,但遊戲步伐會話你知「放心行啦!」。

當然哩類少問題我覺得對哩隻所謂恐怖game影響唔大,因為除左LEON果part算係有D恐怖氣氛之外,其他果兩個人物同BIO5一樣都係歡樂小天地。特別係Chris,睇預告片仲以為最起碼會有標準TPS嘅駁火,但實際上根本同BIO5冇咩分別,敵人一多依然會打到好亂。HUD就的確似Dead Space,好聽D就前衛,難聽D就九唔搭八,但start menu係實時都唔錯,可以想像某D位可能會幾緊張下。另外子彈唔多,算係針對傳統作品嘅理念,但個人觀察有8成敵人死後會跌子彈= =

其他咩雙槍,飛身﹑一鍵格鬥,哩D動作就唔多講,畫面唔算差,但算得上進化都唔多,BIO5冇咩黑位就是了。整體黎講,今次質素高就一定高,上面講嘅問題到正式版應該會得到解決,但玩完之後相比當年玩完BIO5 DEMO之後實在冇咩期望。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 81# @肥狗仔@

認同 ,bio6 一鉅槍個人背隻 嚇一跳!!!全部格仔黎!!!!!開槍爽左但無質感 。距離發售重有3個月我想gapcom 都無咩可改善到ga 喇。如成品唔得又多一隻值崩game.

Ghost recon fs 個story 真係做得好好,畫面好得。ubisoft d game 越黎越正,唯一要彈係個mp server 差d
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  @肥狗仔@

認同 ,bio6 一鉅槍個人背隻 嚇一跳!!!全部格仔黎!!!!!開槍爽左但無質感 。 ...
kefana 發表於 2012-7-6 23:27

LEON果part某D光影已經貼近當年rebio嘅感覺,以全3D遊戲黎講算係咁。至於D貼圖問題,以哩個解像黎講,機能上可以解決,睇下capcom有冇心做。Ubisoft嘅Tom Clancy系列的確係軍事迷嘅至愛,無論係本世代嘅Ghost Recon定Rainbow Six都非常唔錯,只不過近年Ubisoft沉迷左喺Assassin's Creed上面,Tom Clancy只係得到二線game待遇。我希望係次世代主機黎之前我可以玩到Rainbow Six Patriots。不過講開又講,今次Ghost Recon FS基本上都係用返Splinter Cell Conviction果種爽快為主嘅遊戲模式。雖然之前我都唔期待佢開新title會有返Advanced Warfighter果種戰場指揮感,但玩落感覺係似將Splinter Cell Conviction嘅節奏配上Rainbow Six Vegas系統再加返Ghost Recon嘅概念。講正就的確係正,但我睇佢都係小試牛刀,可能係哩個系列進化嘅一個過度黎,始終唔似得Splinter Cell,佢下一集如無意外都會出喺次世代機度,好似當年Advanced Warfighter 2咁另計。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 83# @肥狗仔@

其待佢下年個隻部 SC: blacklist.

真正用到kinect 功能。

黃金玩家

回復  @肥狗仔@

其待佢下年個隻部 SC: blacklist.

真正用到kinect 功能。 ...
kefana 發表於 2012-7-7 00:00

我會比較期待Rainbow Six Patriots多D,blacklist都係用返Conviction個系統,可能動作會多左同埋場景會開放左。但Patriots直頭會有類似Heavy Rain嘅分支設定(如果唔改的話),同埋改槍我唸可能又會似GHOST RECON FS(近年Ubisoft好物盡其用)~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 85# @肥狗仔@

但係r6 e3 影都唔見,唔知幾時先出。

我都等緊呢隻 上之vegas2 好玩到爆

黃金玩家

回復  @肥狗仔@

但係r6 e3 影都唔見,唔知幾時先出。

我都等緊呢隻 上之vegas2 好玩到爆 ...
kefana 發表於 2012-7-7 00:23

所以我希望次世代主機面世之前可以玩到,近年Tom Clancy系列遊戲好鐘意推倒重來,Conviction試過,就算係哩家嘅Future Soldier都唔係E3 2010果個版本黎。

黃金玩家

7.9

自DEMO推出之後,CAPCOM所收到的大部份都係劣評。而今日就放出左最新CM及場景畫面數張。亮點在場景上,你冇睇錯,哩隻唔係COD而係恐嚇遊戲BIO6....

[YoutubeHD]ljMzXOSy0Uo[/YoutubeHD]

Medium_20120709162451837.jpg Medium_20120709162502585.jpg Medium_20120709162510453.jpg Medium_20120709162522487.jpg Medium_20120709162529212.jpg Medium_20120709162540866.jpg Medium_20120709162548457.jpg Medium_20120709162605438.jpg Medium_20120709162557354.jpg Medium_20120709162612608.jpg Medium_20120709162622250.jpg Medium_20120709162631969.jpg Medium_20120709162638979.jpg Medium_20120709162647631.jpg Medium_20120709162655420.jpg

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

無左個種孤單無助感覺{:9_437:}

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

D操作抄哂BIO:ORC, 回避系統, 連是否射中既問題都抄埋, 只是畫面劇情升級左