設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 大佬John

[PS3] Catherine "Love Is Over" 連環不幸入手 (P.15加artbook)

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 56# bsky666

玩成點?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔知講過未
話說美版有兩個對面, 有D舖頭唔"方便"上架...變左大頭
最好笑係, 唔知堅定流, o係果D forum會有 ...
大佬John 發表於 2011-8-6 02:10
小題大做....
1, 佢點知女仔想買...(因為問,咁有問個老闆都會同佢講隻game玩咩,知道內容就冇問題啦...),問可能會尷介,唔通個個老闆麵點佢係咸game咩....
2, 女仔人家做乜買COD哩類game得架,都唔合理...

"怕樣衰"哩d反而係麻甩佬專用行為。

再講,封面係意景似有野,就算咁cut剩個頭,點睇似都一樣想內非非,無濟於事.....

講到買GAME好似買candom咁....

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

頂,玩左成晚最後排得個吉,打來打去都被尾二個boss屈死.....

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

唔係女仔呀, 係友仔... 好低能... 之後果隻喪屍game又係咁, 歐版冇野. 美版加多個bra
http://game.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/470/3/1/94905/1.html

頂,玩左成晚最後排得個吉,打來打去都被尾二個boss屈死.....
marcolau 發表於 2011-8-6 08:29 AM

咁我有排都未睇到結局

銀級玩家

唔係女仔呀, 係友仔... 好低能... 之後果隻喪屍game又係咁, 歐版冇野. 美版加多個bra

咁我有排都 ...
大佬John 發表於 2011-8-6 12:46

個boss真係好屈,我費事爆佢有幾屈,
總之有undo都係一半半,冇undo就只有不斷死等彩數,
我過左一次,不過冇金杯....所以要打過。

星級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

回復  bsky666

玩成點?
大佬John 發表於 2011-8-6 04:40

我玩 easy 試下先 jar, since 冇玩開 puzzle game. 琴晚過左第一個 boss (用叉果個).
個 control 未慣係按左方向唔係即刻行, 感覺上有少少 delay 甘.
故事幾好, 會想追落去.

三潮玩家

回復 76# bsky666

正話load返第一,二大佬 save玩. 有好多位都可以行少幾步..
劇透反白, 第三晚之後先好睇以下
原來同bar位D人講野, 唔好講太多, 返返去自己D friend度, 會有其他對白
聽到老闆以前風流所以之後戴黑超...第三晚之後果日戴馬沙眼鏡..低能仔
End

銀級玩家

我玩 easy 試下先 jar, since 冇玩開 puzzle game. 琴晚過左第一個 boss (用叉果個).
個 control 未慣係 ...
bsky666 發表於 2011-8-6 15:07

唔係delay,操作係隻game最大問題,下面講過︰
http://www.post76.com/discuss/re ... 024&pid=1219649
你必須適應「先方向後推箱or先推箱後方向」
你去玩下bar廳部街機你會了解到同一個系統在唔同情況時係點。
(部街機比較岩用哩個系統多d)

三潮玩家

回復 78# marcolau

記住係用D-pad, 唔好用棍, PS3 Dpad雖然準D, 但係比xo硬, 用得多左手都軟軟痛

重複果隻copy已經寄走左, 決定留豪華版, 今日會開D忱頭袋, T恤, 底褲 出黎"用", 唔用既話好似$300買盒儲咁, 用得耐又太舊, 遲D先用又會淡feel。依家襯熱用幾個星期, 用到我玩完晒隻game 就洗返乾淨 入盒收埋。
忱頭袋就做忱頭袋, 件T俾條女著, 條底褲著唔到, 用衫架掛起(劇中條友有幾條掛o係窗邊), 剩返個吉盒放o係櫃內display, 仲要分開 一個Pizza盒, 一個靚靚外套, 隔離放game碟, soundtrack(未買), artbook...成屋都係Catherine.
依家去搵下有冇粉紅色床單就perfect
(八月仲有本160頁artbook, 下年有PVC公仔)

銀級玩家

回復  marcolau

記住係用D-pad, 唔好用棍, PS3 Dpad雖然準D, 但係比xo硬, 用得多左手都軟軟痛

重複果隻 ...
大佬John 發表於 2011-8-6 20:02

你知唔知XB個手掣係人體力學架,所以P3個掣玩得耐會手痛(尤其母指),xb最多手軟。

我冇用D-pad....
其實佢係用D-pad比較好,佢教學都係用D-pad,不過都係果句...「慢」。
棍推少少已經有反應,D-pad要噤晒先有反應。
你唔覺佢操控問題都係因為你用D-pad.....

而加我玩哩隻GAME hard mode就連速度都要減半,
太快會出事,hea住打反而保住條命。