設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS3] Catherine "Love Is Over" 連環不幸入手 (P.15加artbook)

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日星期一, 正常本地郵件一兩日就到, 但係我隻game星期五寄, 星期六半日工作, 派唔到都算, 今日郵差派左兩次信, 都冇我隻game, 我諗唔係我呢區郵局既問題, 都唔知係第幾次訂野出事... ...唔理, 忍左咁多日, 今日我點都要有隻game o係手, 出去買多隻, 話知佢可能聽日寄黎, 甚至可能今晚都唔得閒玩, 總之我要! 唯一後悔既就係唔早幾日marcolau打黎就出去買, 等我o係屋企兩日戇居居望住天花板, 連One Piece都唔記得追, 最抵唔住頸係一早訂卻遲遲冇得玩。(edit: 原來模型真人show都唔記得左去)

搵到個電話, 有現貨, 約去深水交收, 有見於係孖入, 買相同既始終過唔到價值觀果關, 所以唔買普通版, 買特限原味底褲版, 沖淡佢, 到時Play Asia寄隻普通版黎, 先決定放普通版定特限版其中一樣返出去, 視乎邊樣保值... 因為Play-Asia果隻可能冇Bonus Artbook+CD, 或者可以直接要求退貨。

去到觀塘Gamehit見到Uncharted best版$158,之前好景有$148, 冇買之後就一直都見唔到貨...諗住回程先買..

之前賣左隻MG rx-78有八百蚊, 算係橫財, 用o係呢D地方當消災最好, 今日交收game果個人係印菲傭黎, 乜都唔知, 有問題就打返'公司', 唔理, 我要左先...盒野$745, 買到手之後成個人心情好晒, 鬆左... 之後去福利睇下仲有冇wave 1/100 $99飛機, 冇晒喇, 想幫人買都唔得...行去黃金睇game, 搵左一個圈, 得一間舖有Uncharted best版賣$159, 貴過觀塘gamehit 1蚊, 因為睇舖果個係露背裝靚女黎, 所以我買了, 仲好好聲招乎, 問曰:"要唔要袋呀?" "唔要!"

睇之前官方條開盒片, PS3版都係冇包熱縮膠既...但係點解水貨都有呢張中文警告貼紙?

美版個包裝膠冇開口, 要自己介, 因為我要留返個袋, 入住佢, D碟o係個櫃度會keep得好好多, 唔會成日拉出拉入整到個封面花晒變啞色...DVD年代開始買美版碟, D中美洲做既碟, 好多時封面張紙都對唔正, 對我呢D OCD黎講, 點到要對返正佢, 港版碟唔會咁, 唔知點解

D衫褲係大碼, 件T我著有鬆, 俾條女著就fit, 因為劇情都係咁...但係個領太細, 冇得開胸
反而條底褲o岩size, 唔怪得forum D super size me米國佬問 "係咪日本人既大碼?"

說明書紙質同一仔便利果D差唔多

忱頭袋...Artbook唔影內頁喇, 自己買喇

It's on, it's on!

評分

參與人數 2威望 +15 收起 理由
j.w + 10 正!!!!
@肥狗仔@ + 5

查看全部評分

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Good package!!!

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
uncharted係一隻好刺激又似電影感覺的遊戲!!!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

警告貼紙間shop自己貼,一定要貼,如果唔係比人抄家(不過我果隻冇警告貼紙.....^^!)。
etc:亞T問老闆︰「隻GAME冇咩丫,點解要貼警告貼紙。」
老闆答︰「隻GAME有冇野唔重要,張警告貼紙係要黎遮住個[M]字....」

如果係我,佢d衫褲我唔會著,之前gow, 刺客d衫仲完好在家中....
(忱頭袋......正呀...)

下次唔好用ps3 send message,ps3個廢柴系統send左都冇人知,
唔係我吸吸你玩咩都唔知你send野比我。

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 4# marcolau

貼紙, 如果諗住儲既話要諗計整走佢, 有D風筒吹可以熔到.....不過依家多數會放返出去, 唔搞了.
D布料係D咩多明尼加共和國做... 飛起晒線頭...
前晚仲諗住send msg過黎騷擾你.
點解D 獎盃係日文黎架...係跟機區碼定 account..
我打hard. 依家停左o係第二晚度..
播片時好大聲, 餐廳實時 中量, 爬格仔就最細聲
播片位D杯杯碟碟好多狗牙, 可能因為我720p(?)
第一封txt msg..用似自己既語氣答

(打後既post開始劇透)
o係心煩既時侯用差語氣. 反而會指向藍色(其實都合理, 所以gaintbomb果個人想做好人係唔work,只會越大壓力)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 5# 大佬John

買隻特版黎放....?
你比個忱頭袋我啦......XD

佢d msg有時我幾個月後先知...

地區掛,我用us account都係日文。

hard我放棄喇,難唔係問題,死左衰左由頭黎過先大鑊,浪費時間。
normal我攞晒金杯了....
隻game有幾個結局,你劇透就幾多......

狗牙&720p.....你買機之前冇睇過P3嘅資料咩....??
你玩uncharted果d行MLAA梗係唔覺有狗牙啦,其他game一係蒙一係狗牙,好正常。
再者佢D GAME輸出主要係720p亦唔會推上1080p,你有full HDTV都冇用,
總之你部720p絕對fit晒....

三潮玩家

回復 6# marcolau

未決定呀, 諗住好似江蘇餅咁放住o係度先, 要錢時先拎出黎放. 睇下普通版/特版 邊樣折舊得少.. 齋game二手都有兩種講法, 有D人話好多人會唔知頭唔知路, 買完玩左一陣放game...另一種講法係, 多數人都係知道隻game係點, 鐘意先買所以會少放二手...唔知邊個o岩

第一次boot game時系統唔係set 英文就會變日文獎盃...要洗晒account剷機再同步過先變英文, 咁煩唔搞.. 上PSN睇返算

hard..試幾晚先, 可能今晚都過唔到.
狗牙o係播片時D黑線最明顯.. e.g 下爬位.

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  大佬John

買隻特版黎放....?
你比個忱頭袋我啦......XD

佢d msg有時我幾個月後先知...

地區掛, ...
marcolau 發表於 2011-8-2 18:39

Uncharted唔係行MLAA的,起碼1﹑2代都唔係。

銀級玩家

回復  marcolau

未決定呀, 諗住好似江蘇餅咁放住o係度先, 要錢時先拎出黎放. 睇下普通版/特版 邊樣折舊得 ...
大佬John 發表於 2011-8-2 19:39

PS2都出到嘅game,你想有幾靚.....

銀級玩家

Uncharted唔係行MLAA的,起碼1﹑2代都唔係。
@肥狗仔@ 發表於 2011-8-2 19:51

我搞錯....:p