設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: byingfung

[討論] 同志們! 女人舖買既bluray係新碟定出租碟呢?

星級玩家

認同呀! 我都幫襯佢唔少, 佢賣野好有良心! 佢試過叫我唔好買住添(某某戲台版), 話下兩個星期港版出 ...
sclendan 發表於 2011-6-27 13:08

我都試過咁上下情況,就係想買某套出左一排嘅Blu-ray碟,點知佢話叫我唔好買住,因為過幾日代理做特價。

銀級玩家

回復 1# byingfung

其實樓主仲有冇其他証據証明你手上既係出租碟呢?
當你要作出一個咁嚴重既指控時,
(仲要叫其他人一齊唔好幫襯!)
理應提出實在且強而有力既証明才算公平,
你話去另一間shop check過packing唔同,
但樓主你又點可以咁武斷唔同包膠就等於係二手碟呢?

仲有一樣野小弟覺得幾莫名其妙
就係你覺得你買既碟有問題
點解唔拎番去女人鋪exchange甚至乎當面對質呢?如果情況真係咁嚴重的話!
反而要上76唱
呢個似乎唔係一般正常人既合理處事方法

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我上2個月買左隻tory都係咁, 不過隻碟睇到, 無花就算
TV: 65Z9D
Amp: Onkyo RZ820
Bdp: Oppo203
Console: PS3; PS4; XBOXONE; SWITCH

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  byingfung

其實樓主仲有冇其他証據証明你手上既係出租碟呢?
當你要作出一個咁嚴重既指控時,
(仲 ...
yiyiallall 發表於 2011-6-27 14:17

我認同應該拎去問下佢包裝上既問題, 睇佢點答都好架, 到時先至一口咬定都未遲...

但講真, 我响女人舖買碟雖然得2-3年時間, 但我又真係唔覺佢會咁做, 有時即使話見到佢用膠包返隻碟, 不過佢呢隻碟點做真係唔知, 因為可能性都有幾個, 例如用黎當DISPLAY都唔奇, 所以搞清楚先會好D...

銀級玩家

回復 52# yiyiallall
agree, 包裝呢d野你點知人地係來貨係點? 可能來貨係散既,要d舖頭自己包 (呢樣其實唔出奇,因為我知好多紙套既blu ray, 個紙套來貨都係同隻碟分開既, 見過d老細要自己入)
除非你真係開出來見到有花,有手指模, etc.. 否則不能咁武斷...
我幾鍾意女人舖的,服務同價錢都好好...

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 51# 立月迡

嘩! 師兄你個case勁d喎! 拿, 佢叫我唔好買住, 當佢駁我幫襯返佢先喇, 出新版點都賣得貴過舊台版掛!?

但係你果個case, 叫你hold住遲d可以你俾少d喎....  除非佢無現貨就另計啦...

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

幾年前既女人舖口黑面黑, 而家服務態度良好, 有問有答, 而且幫襯咁多年都冇發現過有賣舊碟既情況。試過買過隻碟有問題, 攞返去好爽手幫你換, 我覺得係旺角黎講佢算係數一數二好服務既舖頭, 女人舖同威威係我買碟既必然首選
PP-HK 發表於 2011-6-27 10:28

我同PP-HK兄睇法一樣呢, 而且以上都有好多ching都有買開咁多年, 而且都走出黎幫佢講好說話,
如果女人舖真係咁差, 唔通會有咁多ching會埋沒良心, 可能只係有一點誤會呢, 最好係指控前問清楚事件的始末會比較好,
始終若非如ching所講, 影響人定聲譽就唔好啦~!!
退燒了

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

哈哈! 各ching 吾洗估啦.100%吾係二手碟同出租碟.請放心!! 下次發現返包碟叫佢換個隻ok啦! 點解有返包? 你地見到好多display吉蝶合就係咁黎~奇實係方便各位ching 攞隻碟望下.咁大間影碟公司如果放真bluray碟一定有人偷.如果呢間係二手碟公司就有問題.其實間間都係咁做.hmv除外.
子門真雲.womankiller.

黑鑽玩家

我由女人鋪租LD時代已經幫襯佢
點解? 因為我要租佢d LD 來過VHS!哈哈!
個時佢好多日本LD
日劇之外,仲有成套懞面超人俾你租, 由1號到Stronger都齊晒
仲有好多其他日本特撮/動畫, 熱門小小的, 仲會有埋字幕匣
d品種仲多過金都商場
後來都有不斷幫襯佢買DVD,BD
係近呢幾年小左,因為標番晒公價, 我便轉馱去了灣仔了
(好似話受到代理的壓力)
再加上美版碟又可以自己係amazon訂
我真係小左去德發幫襯了

黑鑽玩家

贊同樓主拎件事出黎討論,宜家市面上真係好多無良鋪,唔熟唔食都有可能。不過話事话,Blu-Ray唔便宜,二三百一隻十十碎,既然都咁貴,點解唔帮趁D大而有保証嘅铺,如HxV, 比多少少, 無煩惱,仲换幾多次都没问題.