設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[發燒碟] 劉美君 [Love Addict] 高清影音專輯會 - 事後討論及 p5#41 預告片

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

個活動好成功
一定要多d呀
現在開始聽隻碟
聽完再同大家講

評分

參與人數 3威望 +25 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10
Ken704 + 10
rlwk2009 + 5

查看全部評分

黃金玩家

令次個分享會真係好很正!
而最很正的地方就係可以拉近歌手同聽眾的佢離,
有血有肉,活生生!不再係從前的高高在上。
而係可以同歌手一同參宇分享。
不是一般的單純的比錢走人,這種互動就是這個分享會我最喜愛的地方!
多謝Post 76!

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +10 收起 理由
245141525 + 10
Ken704 + 10
rlwk2009 + 10

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

現塲聽真的好似真人在現塲唱。好有味!

評分

參與人數 2威望 +14 金錢 +10 收起 理由
Ken704 + 4

查看全部評分

Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

黃金玩家

Me too....
抵你攞嘅!最重要係你真係有聽過呀嘛!咁先至可以講到感受,畀著我可能真係口啞啞呀! ...
jt24 發表於 2011-6-18 22:09

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

King 兄,再有試聽會,你都要抽空去吓喇
rlwk2009 發表於 2011-6-18 22:09

如果有得攪胡琳, 真係唔同ar ba 飲茶, 唔理老細都屎到返呀

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
minimoai + 5 支持!!

查看全部評分

想影音分家, 老細先同我分家

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果有得攪胡琳, 真係唔同ar ba 飲茶, 唔理老細都屎到返呀
hy358 發表於 2011-6-18 23:32

你唔好比你老細睇到呀
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你唔好比你老細睇到呀
rlwk2009 發表於 2011-6-18 23:33

老細沖緊涼  真係有勞大家啦,唔好急最緊要快, 一定超額完成呀

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: 劉美君 [Love Addict] 高清影音專輯會 - 現場直播及事後討論

首先多謝小瑟、阿定同各位工作人員努力為我地搞呢次活動,令我地對呢隻碟加深認識,呢隻碟啲聲真係好正,加埋啲高級器材,就好似真係喺你面前唱同演奏咁,撇開音色,劉小姐既感情演譯亦恰到好處,由其是喺演唱會所唱既浮花,同CD版本所演譯完全唔同,CD裏既版本係以第一身既角色唱出黎,好灰,演唱會版本則跳脱好多,好似好多野睇開左咁,係正既,至於午夜情就更加正,換左演譯,另一種感覺,成首歌高貴左,舊版本比我感覺真係好似真係去左油蔴地佐敦啲風月場所咁,演唱會版本就高級好多。今次就真係估唔到劉小姐唱jazz都好正,好有feel,恰到好處,不愠不火,我諗佢平時都會聽好多歌去吸收好多野。返家途中不斷從腦裏面reload佢既歌聲,好心急想喺我屋企既system到replay番呢啲歌曲。

發送自我的 GT-I9000 大板凳

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +10 收起 理由
245141525 + 10
Ken704 + 10
rlwk2009 + 10

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

各位師兄弟妹, 好快就有今日現場既預告片睇勒, 唔太眼訓就等多陣啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

各位師兄弟妹, 好快就有今日現場既預告片睇勒, 唔太眼訓就等多陣啦~~~ ...
小瑟 發表於 2011-6-19 00:03

依家去沖涼先, 沖完涼要有架啦