設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: explorerhk

[教學] 剛係大陸買左 Sony 55" HX920 返香港用 (最後更新 9 Jun 2012)

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

收倒,唔該哂!
請問聲運費大約要幾錢呀?重有,我唔係太熟華強D路,究竟華強廣場同國貿係咪同一地 ...
Bbunny 發表於 2011-9-28 21:54

唔同. 華強廣場係華強路站一出就見到. 國貿再過2-3個站就到華強路站.

唔好玩啦, 老連咁大部電視, 就算KCR唔提你, 返香港人咁多, 你點推入車? 入到車俾人撞下頂下壞左點算? 仲有部野唔輕下, 如果1個人應該只可以推. 師兄, 你上得去買已經平左2皮幾野, 唔係仲要去到咁盡, 連運輸幾舊都要咁慳下, 真係俾你吹脹!
簽名被屏蔽

新仔玩家

其實佢只係一個普通driver, 你有識人可以搵自己果個, 唔一定要佢.

至於報關問題, 果日關員親口同我conf ...
explorerhk 發表於 2011-9-16 16:42

我想問租車個價係米做我一個客?定佢會坐滿六個客?因我會同家人一起去,佢計人頭定點其他?

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

其實我因為唔熟路, 所以怕叫車運落HK 麻煩, 經國美付運又驚佢地粗手粗腳 OR 換左部機
諗住買 46"唔算好大 ...
scot 發表於 2011-9-29 14:56

你一早約好司機去邊到, 如華強or國貿, 跟手上去收貨時打俾司機, 叫店員同司機再確認咪得羅, 跟本唔洗熟路. 你都睇晒我post, 我返到屋企, 最多都係由lift 推入屋咁大把, 全程司機加店員攪晒, 你不如驚自己用手推車炒左部電視好過啦...
簽名被屏蔽

新仔玩家

其實預先打比個sales最好,又可以問價,我上次買個時係香港打電話問佢有冇貨,佢話有現貨,原來佢已經check ...
deadfire 發表於 2011-8-15 17:21

有冇師兄去取貨時話冇貨?如果咁book左車咪好喱hair?
我試過買燈飾,有d零件要過後再取
在香港電話講明confirm哂日期時間去取。點知去到又話冇

新仔玩家

你一早約好司機去邊到, 如華強or國貿, 跟手上去收貨時打俾司機, 叫店員同司機再確認咪得羅, 跟本唔洗熟路 ...
explorerhk 發表於 2011-9-29 22:59

要帶幾大架手推車?
兩個大漢一齊會好些嗎?

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

咁我買部46HX800運來香港,再賣返出去咪好發,一個月賣二部咪好過返工
hfkdfkz 發表於 2011-9-29 15:40

你無保養, 你只係代訂, agent一個. 我出左post, 而家個個識返大陸自己買, 如果你賺得多, 人地點解要俾錢你賺? 當你賺唔到多, 1000部好未? 運到落黎, 部野short short 地你點盤? 幫人打回頭? 時間, 精神唔係錢? 仲有搵你代訂條友, 要俾幾多錢你落訂? 5000? 你走左數點無買點算? 唔洗落訂, 落到黎有貨, 佢唔俾錢, 你咪奶晒? 其實我出完post 一星期已經有條友copy cat 我個方法幫人代訂, 佢出左一個post後已經接左, 你攪點上面D問題先講啦? 如果係得o既, 我仲乜唔自己做出post 教大家?? 唔好喧天真啦

唔怕話埋你知, 我收PM 大大話過100個, 起碼有幾十個師兄跟我方法自己去買左.
簽名被屏蔽

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

哇.. 佢又加左價. 咪鬼搵佢啦, 佢由 600 加到 700 今天 800... 出面公價係 800 港弊, 應該有得再平.. 基本 ...
billy997 發表於 2011-9-29 17:47

咁你地唔好搵佢啦, 佢真係離譜. 申報先, 我同佢無完全關係的, 我亦無從中得到任何行益.
簽名被屏蔽

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

KDL-55HX820 同920 比差好多咩????

價$$ 820 人仔14880 vs 920 人仔21777
nelsonchow 發表於 2011-9-29 19:19

HX920 係全LED背光, 820唔係. 你睇過D黑位就知無得比.
簽名被屏蔽

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

另外我點分辨有冇數字接收?
唔想加蛋盒
dai8 發表於 2011-9-29 21:03

寫到明的. 再唔係你問店員. 數字接收 = idtv.
簽名被屏蔽

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

我想問租車個價係米做我一個客?定佢會坐滿六個客?因我會同家人一起去,佢計人頭定點其他? ...
dai8 發表於 2011-9-29 22:51

包車. 雖然係7人車, 但你應該坐唔到6個人, 因為部電視唔細, 後排會無晒位. 中排坐2個, 前排1個, 唔計司機, 最多坐3個人到)
簽名被屏蔽