設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: explorerhk

[教學] 剛係大陸買左 Sony 55" HX920 返香港用 (最後更新 9 Jun 2012)

新仔玩家

explorerhk 發表於 2012-10-20 07:34
PM左你

C Hing 你好,

我花了2天看完呢個post

我想買KDL-46HX850

可唔可以PM我 個SALES 電話 同中港司機電話

因為小弟當日會買埋D窗簾一齊落香港 所以決手買電視回來香港用 ^__^![

進階玩家

請師兄 pm 那 中港七人Van車 司機 的聯絡方法俾我 ^_^ Thank You ^_^
你說的那華強蘇寧是近地鐵[深圳-華強北地鐵站]的B岀口的那1間嗎?  
那位華強蘇寧sales 的名,你仲記得嗎?  謝謝 ^_^  

我可能會在大陸蘇寧買運回香港用~
香港代理好像無賣這款  
Hisense 海信 65吋超高清智能電視 LED65XT880G3D  , 分辨率:3840×2160 ,背光燈類型:LED發光二極管 , 智能電視的里程碑頂級硬件配置,UHD超高清與3D的完美結合,雙核處理...  

海信平板電視已經連續9年位居中國市場銷量和銷售額佔有率的第一位。

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

其實如果差額得3000-4000, 不如係香港買好過, 點都叫有行保養. 好似sony咁, 係大陸買佢會當水機整, 一上門就收千幾, 你壞2-3次就已經唔So. 但我地上年買Sony 係差2萬幾, 你話部電視點可以壞到咁多錢先, 如果壞到要咁咁多先整返買過部好個, 道理就係咁簡單.

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

msms0117 發表於 2012-11-2 00:09
請師兄 pm 那 中港七人Van車 司機 的聯絡方法俾我 ^_^ Thank You ^_^
你說的那華強蘇寧是近地鐵[深圳-華強 ...

華強最大果間, 一出地鐵就係. 你去Sony 專櫃就搵到陳生架啦.

新仔玩家

Ching, 我買電視時順手買埋部Sony blue ray, 一直都冇乜特別問題,但早兩日買咗隻Sony 出嘅西片回來,一播就話區域碼不對,不能播,有上網搵過下方法,話可以重設部機的區域碼,但找了半天都搵唔到係邊set,有冇師兄可幫幫手呀?

新仔玩家

樓主ching~~想問問你有無換過條電線啊?

進階玩家

wax 發表於 2012-7-6 15:49
而家上面55吋920 賣幾$
Thx

師兄們推薦的淘寶【珠三角商盟】新优电器网〓虫虫液晶之家〓   they sell TV cheaper than HK and china 蘇寧 .
You can use GOOGLE search [ 深圳買55吋Sony Bravia W800A 遊記 ]  to read about it .
內地人只對 Sony 索尼及 Panasonic 松下較有信心,因為只有索尼同松下的電路QC做得好,好少會有機件故障的.