設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: marcolau

[PS3] 你地Download左幾多PS3 free game?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

5只 ja
kenlaw1228 發表於 2011-6-7 21:31

未算日本PSN,TOTAL 11隻game可Download。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

想問下點先可以DL幾隻GAME
我個PSN係澳洲 諗任DOWNLOAD INFAMOUS
如果要DL其他GAME 係咪要開個USER PROFILE 再開其他區PSN
咁落左部機可唔可以SHARE比原本個account?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

想問下點先可以DL幾隻GAME
我個PSN係澳洲 諗任DOWNLOAD INFAMOUS
如果要DL其他GAME 係咪要開個USER PROFILE ...
mistaleung 發表於 2011-6-7 23:03

新a/c冇用架.....
你用你原有嘅澳洲a/c login去psn store,store裡搵個item 叫Welcome Back
download 方法同hk差唔多,你睇下啦。
http://asia.playstation.com/tw/cht/news/noticeDetail/227690

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

最大件事係香港PSN未整好,無得玩 SSF4 AE
阿定 發表於 2011-6-7 14:53

定師兄, 我ps 3要換hdd喇, 以你所知同人一齊合購果d game可唔可以一齊backup埋??? 仲有d抄唔到出黎既save呢, 好似sf4咁~

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

定師兄, 我ps 3要換hdd喇, 以你所知同人一齊合購果d game可唔可以一齊backup埋??? 仲有d抄唔到出黎既sav ...
JKC710 發表於 2011-6-8 00:12

只要用備份功能,而你又有合購的account,可以再次active主機,合購完全無問題,我都係咁做,抄唔到的save亦一樣,如果怕死,可以利用 PSN Plus 的雲端處理存檔功能作備份,反正PSN有welcome back 的30日試用!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

只要用備份功能,而你又有合購的account,可以再次active主機,合購完全無問題,我都係咁做,抄唔 ...
阿定 發表於 2011-6-8 08:21

明白, 但係有個問題, 我合購果個psn A/C, 淨係得LOGIN, 無PASSWORD得唔得呢???

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

明白, 但係有個問題, 我合購果個psn A/C, 淨係得LOGIN, 無PASSWORD得唔得呢???
JKC710 發表於 2011-6-8 12:42

唔得,要 login 入 psn 重新認證部機!

鉑金玩家

唔得,要 login 入 psn 重新認證部機!
阿定 發表於 2011-6-8 13:19

o.........咁就死得, 因為我download完之後攪手已經改左password俾下家download~

行動組版主

o.........咁就死得, 因為我download完之後攪手已經改左password俾下家download~
JKC710 發表於 2011-6-8 13:36

所以我只會同識得的人合購,嚴格來講,係我果account成日比朋友拿了去用...

鉑金玩家

所以我只會同識得的人合購,嚴格來講,係我果account成日比朋友拿了去用...  ...
阿定 發表於 2011-6-8 14:24

哈哈, 佢地有無夾返錢俾你~