設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] E3 2011綜合資訊 (207樓~「E3最佳」出爐~BioShock Infinite成大贏家)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

BF3試玩會也結束了~今次只有16人版本地圖提拱~很多設定都沿自BC2(淚目)~不過突擊兵和補給兵的角色好像對調了。前者竟負責醫療,後者負責子彈。期望DICE能放出更多訊息吧~

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

更新4段BF4試玩會影像

[YoutubeHD]VA0TYoCzEU4[/YoutubeHD]

[YoutubeHD]kn-5Hg6N_Nw[/YoutubeHD]

[YoutubeHD]rvQvwcMFSB0[/YoutubeHD]

[YoutubeHD]Vhi8AzlXrM0[/YoutubeHD]

黃金玩家

Wii U 個mon係咪要用wifi/blue tooth 駁住主機?
如果可以選擇standalone 攞出街玩就正
否則...如果作品差唔 ...
spadeace 發表於 2011-6-8 09:40

哩個始終都係家用機的手制,係配合電視一齊玩的,都係係屋企用。所以令出街玩機會唔大,佢唔係咩手提機。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

哩個始終都係家用機的手制,係配合電視一齊玩的,都係係屋企用。所以令出街玩機會唔大,佢唔係咩手 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-6-8 12:27

唔...咁佢個問題就會變左憑D乜野賣點要人地轉會過去任記陣營
假如我屋企成套xbox/PS3喺度, 暫時都仲缺乏一個好強嘅理由轉會
始終轉會最傷係D game 無得玩番
暫時睇Wii U 個手制都未有D令人無左佢唔得嘅感覺

黃金玩家

唔...咁佢個問題就會變左憑D乜野賣點要人地轉會過去任記陣營
假如我屋企成套xbox/PS3喺度, 暫時都仲缺乏 ...
spadeace 發表於 2011-6-8 13:59

今次Wii U比我感覺係將個gameplay由電視度搬出黎,比咩3D版NDS算係有新意。哩部機本身就係任記嘅高清機,打入高清遊戲市場,擺脫Wii第三方貧乏的情況,今次E3都只係show下個手制,了解大約係點玩,開發機先送過去第三方度冇幾耐,吸引玩家入機的遊戲陣容相信要遲下先公佈。不過佢哩種玩法應該會吸引唔少有個性的製作人,現階段話佢會有咩賣點吸引玩家實在言之尚早,果個Wii手制同新手制嘅互動相信任記仍然會有新動作。

其實佢係E3 2011年公佈哩部機能照計只係稍強的主機都唔係話講唔過去,一黎任記本身果d遊戲就係慣性吸金,二黎就算SONY/MS日後出新機,開發費用都肯定唔係一般的少,如果哩部就係任記下一代主機的話,相信仍然會係獨立工作室會投靠嘅平台。任記選擇係出年發售應該會唸到哩點,何況3DS岩岩上軌,掌機同主機互動貌似都係種潮流。

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Wii U 係 Wii 的後續,加入高清係方便其它平台移植過去,幾年前玩高清,遊戲機成本要4000-5000,今時今日平晒啦,老任先加入,減低風險,機會亦不見得流失左好多,起碼今時今日都無咩大作係原生1080P的,1080P 係Game界來講,最少玩多5-8年,一部賣一部賺一部的主機邊駛怕你,而且不排除出街之時,Wii U 已經 support 3D 畫面,因為 3DS 開發套件已經有 3D SDK係手,比埋 Wii U 用都唔係咩難事,硬件上只要support HDMI,咩都有可能!

再一步,今時今日賣主機的唔會吸引買家轉會,由其老任,佢行的路同 PS3/XBOX 好唔同,老任有強勁的第一方遊戲,本身已經唔難吸引第一批買家,加上賣一部機賺一部機錢,唔會好似SONY同MS咁,全部 marketing 都會偏幫自家遊戲,3DS 主動讓路比 3rd Party 先發,加上開發成本同時間,3rd party 照情況會更加支持 老任陣營,除非唔係成日打機,否則主機銷路都應該唔會差得去邊!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

以 PS Vita 為例,咁的硬件配套,比你部機識飛又如何,賣一部蝕一部,要靠賣Game來賺番你,換句話說,即係任何3rd party 賣game,Sony 抽水一定會抽番唔少,手提Game 開發成本唔可能會高,即係原創一隻超華麗的Game比 PS Vita 應該無人會做的,最後就會變成現在宣傳緊 PS3 移植或同步到 PS Vita 的情況了,結果就會變成大部份都係炒冷飯的作品,老任都有炒冷飯成功的例子,但SONY行呢一招,我不大看好,咁的機能,玩家自然期望有Quad Core 的 威力,但主機都未去到 Quad Core呢個level,邊可能手提機會去得到,咁勁的機能係咪有d誇張呢!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

DMC預告片~得閒先搬去CAPCOM區啦~
@肥狗仔@ 發表於 2011-6-8 10:30

睇黎好初期開發階段喎,d畫面咁雞既!
就算唔計白粉仔個樣接唔接受到外,畫面同爽快度感覺都好失望 >.<

黃金玩家

所有發佈會都基本上結束了~感覺最勁都係微軟,任天堂果個叫比較有驚喜,SONY果個一般,EA純粹搵幾隻大作撐場,Ubisoft....扮大牌....其實冇發佈會都可以。KONAMI主要都係宣佈d高清版遊戲,炒冷飯發佈會。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

DMC預告片~得閒先搬去CAPCOM區啦~
@肥狗仔@ 發表於 2011-6-8 10:30

點解唔比睇個樣貌,好似同之前冇咩分別咁.....
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140