設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 滅殺俊仔

[演唱會] 劉德華"unforgettable concert 2010 Blu-ray (實物圖P.10#100)

進階玩家

tippylaw

I have to wait and consider whether to purchase it or not since the comments from experts are not postivie enough..... thanks all expert Ching......

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我覺得又唔好講到一文不值。認同今次的確冇上次咁精彩,因為今次華仔想主要以party dance 為主題。 ...
initial 發表於 2011-6-5 11:01

我又唔係覺得佢一文不值, 只係眼高手低.

其實睇現場同睇碟一定係2回事. 問題係我地買碟, 要靠既係制作人既鋪排, 令到睇碟既都有共嗚
而此碟拍攝, 又要大場面,但又令主角唔突出. 編排上仲有時多左D 無謂效果.
跳舞唔係華仔既強項, 所以排舞師要更叻去安排!!但呢個人排舞師所謂香港NO.!我次次見佢既負責既CONCERT, 都做唔到好效果. 只係一味要求D 歌手做到佢想要既有DD難度既動作. 佢個人跳得好, 唔代表諗到好舞蹈. 令人睇重既, 一係係主角身上, 點解無D就如以前華仔獨自去偷歡, ARRON 既對你愛不完, 動作唔難, 感染力強, 印象強 既動作呢
而你講既愛不完, 我之前都想講正正係呢首. 不過見無謂刻意專講呢首..我個人感覺就係一首歌本身有佢主題, 要講聽太多次次都係咁, 為左咁去改風格, 咁叫突破我唔認同. 呢D只係講出來就好聽.  點解唔可以好好演繹本身既味道, 用其他樂器去唔改風曲風去感染人呢
如果呢D叫創新, 好多翻唱再比原唱唱得更好, 樂器細節表演得更好既. 個D咪有D 不值去聽. 改編呢家野好睇個人品味同內涵,  我個人就覺得唔係咁 LOR, 所以呢首我唔太0岩聽

制作上, DANCER 彈上台. 又抄MJ, 唔扮好似唔我咁
果劉華公仔又唔似, 比例又核突, 相形見拙
集飛鞋又係比例, 同外形差, 直頭求Q其. 好心認真DD
電單車......貼晒石.唔識講.又唔討好又好娘

所以我講制作同創作班底無料到又技窮!
華仔D CONCERT 都倒數緊. 唔該呢D人真係要上心去做好份內事.唔好令觀眾失望

禁止發言

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔計隻碟既質素(畫汁,聲效)
譚校長果個演唱會好睇好多,係成個演唱會我都好鍾意,可以話係依5年黎最好睇既最真正既本地演唱會
可能我同劉華無乜共嗚,(當然我屋企果老細唔係咁睇喇)
我的名字是莫財......食樹皮中^O^

鉑金玩家

係唔係上次果隻水準高, 顯得今次差??

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

最初我都覺成隻碟無乜低音,
就算 chatper 21 Dance Preclude 都無,
去到尾三 Chapter 26 隻十仔先訓醒.. ...
horlickc 發表於 2011-6-4 22:06

Agree x 2   Mixing problem

讚同樓上師兄所講,班制作及創作無料又技窮。同埋頂唔住頭幾首歌,成日用近、遠景,飛嚟飛去,仲要成日close up 啲fans。
我買碟係想睇劉華同佢啲dancer表演,唔係想睇啲師奶點樣fing螢光棒!!
HD2 發表於 2011-6-5 13:56

close up 啲fans too much  

進階玩家

我頭先睇返07年個隻覺得好似好過新果隻佢賣平咗心知不妙

銀級玩家

I don't want to say goodbye "concert 2010 Blu-ray" to 二手

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我都覺得佢今次呢個concert係悶d, 但唔好忘記, 華哥都一把年紀啦, 唔通仲想佢好似上次咁俾雷劈咩, 係咪.....至於畫汁差左, 我諗同個價都有關係既, 1分錢1分貨呢個道理係啱既.

銀級玩家

But chapter 1 to 25 no bass