設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 滅殺俊仔

[演唱會] 劉德華"unforgettable concert 2010 Blu-ray (實物圖P.10#100)

進階玩家

今日入了荃灣......wideXXXht....$195
D畫汁正過溫拿個隻

新仔玩家

德發$195...
我覺得隻碟尾三個 Chapter (Party Dance) 最好炸

新仔玩家

試左一兩隻歌,點解隻重低音好似訓左覺咁,係咪我隻野有問題@@
sharpmd 發表於 2011-6-4 07:06 PM

最初我都覺成隻碟無乜低音,
就算 chatper 21 Dance Preclude 都無,
去到尾三 Chapter 26 隻十仔先訓醒... 哈哈哈

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

灣仔買$185
heven 發表於 2011-6-3 21:56

我響一發發 3 樓買195!!!!!!

銀級玩家

我都係195 入手。
當時現場睇完都覺冇wonderful world咁好睇,因為果次多D視覺效果,今次就以跳舞為主。不過華仔既演唱會始終都係水準之作。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

195入手
自覺好悶, 自問唔係佢FANS..但場面悶無新意, 抄大集錦絕對令人難忘
,簡單講創作班底技窮
睇開頭幾首已想飛CHAPTER
同埋好似好多都係"MIND"咀...有D 悶, 亦好似都幾明顯下.
加上成Q日影觀眾, 所謂既形做氣氛
拍攝開頭幾首又成日影DANCER, 真係唔知咩係主角, 安排自覺失當
有D歌改編到不文不類, 有如E家R.BAND 既同桌的你. 眼高手低, 首歌係咩曲風, 離題萬丈就有D那個
最悶最悶排舞, 一味人多.  攪PARTY, 動作留唔到人目光. 無D動作令人有印象, 失敗! 好好一個記念30年既CONCERT.之前華星群星果個氣氛果D先係GA MA. 同埋又來香港創作人/制作人通病下下點都要扮下MJ, 係咪唔跳就諗唔到先, 仲想咁樣玩多幾多個CON 呢

自覺幾失望下. 覺得之前千華, B 4, JAY CHOW好睇過佢好多, 拾如其份. 做好本份咪得LOR

要講概念創意, D 所謂創作人/制作人眼光睇遠DD, 唔該睇下K-POP /  TW POP
人地K POP 排舞只係係TV SHOW, 都精彩過你幾廿倍.

期待ANDY HUI 果隻希望唔好令我失望

畫面覺得中上. 未係最好, 見到D鏡有污穢. 一係好似有D 唔多清
聲自問唔叻, 唔識評

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
史提芬周 + 1

查看全部評分

星級玩家

睇黎可以慳番~~

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我比較少買演唱會d碟. 見兩舊有找既本地碟就支持下. 本身唔係華仔fans. 一開場叫有dd驚喜. 但睇真d個台得一個平面. 好難比到d咩變化. 可能唔係fans, 講touching, 覺得華仔個人唔係呢種人, 比唔到touching既感覺. 歌就都係一般般...

JAY CHOW好睇過佢好多 x2

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

本來想買BR,但在街上睇見影視店播 Stand by me,
聽咗一陣,感覺有些毛管戙,但不是好聽到嗰種,最後都
冇買,不過價錢真係OK,和有葉徳嫻

銀級玩家

195入手
自覺好悶, 自問唔係佢FANS..但場面悶無新意, 抄大集錦絕對令人難忘
,簡單講創作班底技窮
睇開頭幾 ...
mtvbb 發表於 2011-6-5 01:05

我覺得又唔好講到一文不值。認同今次的確冇上次咁精彩,因為今次華仔想主要以party dance 為主題。幾時都係演場會一定係現場先好睇,有睇過現場都會發現華仔個舞台都比而家任何一個演場會大,唔會因為吸金而縮小個台,仲有個的落重本的煙火,升上山頂的大平台。呢D野睇碟係感受唔到。另一點係跳舞一向都係華仔死穴,佢大可舒舒服服做返以前D野來表演,但佢都好大膽咁做一個以跳舞為主的演唱會。佢都係想比多的新意fans 睇。好簡單一首「愛不完」每個fans 都起碼聽過數百次,佢都花心機重新編曲。我就係欣賞呢一點求變的性格,講真以佢而家的地位係咁易出嚟唱廿幾首歌都爆場啦,駛鬼咁麻煩!