設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

阿飛正傳(藍光碟)Days of Being Wild (Blu-ray) (1991)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

鉅星真係:@

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2008-9-4 22:02 發表
咁既碟評好難買落手播!XD XD XD XD XD

即係話買黎收藏唔睇就得, 如果要睇就好失望XD XD

黃金玩家

黎緊隻旺角卡門好大機會步阿飛後塵...

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

原帖由 sutter 於 2008-9-8 23:20 發表
黎緊隻旺角卡門好大機會步阿飛後塵...

西遊記都唔樂觀.....Smilies003

進階玩家

如果我早啲嚟呢到就唔會咁笨買咗, 都係自己心急啦, 我真係分別唔到呢隻所謂BLUERAY版同DVD啲畫質究竟有咩分別?  只係覺得放大咗啲啲囉, 連邵氏啲修復版都靚過佢多多聲啦, 而且都係買回$80左右,

而呢隻Blueray係寫明1:85:1, 1920x1080p FULL HD嘛, 用dvd質素賣BLUERAY價錢, 分明揾笨, 咁係咪有扼人成份先??Smilies025

我想向鉅星投訴叫佢回水呀!!Smilies024 各位點睇??

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

投訴係一回事,佢彩唔彩你就係另一回事!
始終都係你情我願咁買,質數既野好難有單一標準嘛!

星級玩家

原帖由 lovegorgor 於 2008-9-15 19:02 發表
我想向鉅星投訴叫佢回水呀!! 各位點睇??

想就去馬啦Smilies024

進階玩家

原帖由 lkljason 於 15-9-2008 08:14 PM 發表
投訴係一回事,佢彩唔彩你就係另一回事!
始終都係你情我願咁買,質數既野好難有單一標準嘛!

我都預咗佢哋未必彩我, 但問題係明眼人一睇到咁o既質素都唔可以接受呢啲就叫FULL HD啩, 我唔係要要求去到HD攝影咁清晰, 但起碼真係比人覺得有數碼修復質素啩, 你睇下邵氏出過啲修復版, 唔係求其較暗啲位咁就出blueray, 過得人都要過得自己先得O架嘛.  雖然係百幾元, 但係都唔可容許呢啲不法商人O既行為.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

咁有人反映始終都好過無,等佢地知道我地香港既玩家其實都要質數,咪求求其人bd佢地又學人出bd黎博大霧,咁樣想再有人買佢d碟都難呀!

支持你Smilies018 Smilies018 Smilies018

1萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

之前高清翡翠台係同一個版本,本片照睇係用高速菲林拍,所以微粒係無得救,digital remaster都係求色靚多。
我都係keep個TV高清file算