設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: buzz1229

[討論] 香港影音界食水太深了~~~~~

白鑽玩家

香港人不嬲都曲線交稅 ...計返稅率都唔知有幾高 ...
Int Amp: Audiolab 8000s (Eng ver)
Speaker: Quad 12L
Speaker Cable: Gotham 50150 (bi-wire)

DAP: Onkyo DP-X1A

星級玩家

QQ
大陸的商場標價還不是最終價錢, 有心買的話還可以平多1000-2000都不定, 睇你的口才啦. 我試過系國美買部惠而浦的洗衣機, 標4100蚊, 點知我話3000得唔得啊, 售貨員竟然話可以啊, 我當堂愕曬然, 原來他們都是有食水, 你唔講價仲賺得多.
我是蓝光达人, 你高清左未啊.

進階玩家

I believe it is not related to the production site.

MIC suppose to support China market

MIM i think it should not only support HK, but also cover all other south asia countries such as Malayasia, Singapore, Thailand... So the production should be keep running all the time, and the operation cost not so far compared with China.

高級玩家

回復 51# sorry

agree

專業玩家

唔止TV,十仔都係,威力登美國有3/5年保養,香港行貨得一年

唔單止係咁,十仔壞咗、威力登代理仲會收大約全新6成為修費呀、幾冇人性呀、唔整又唔係、買過全新又要比多4成! 香港代理
Theta Jade
ML360S
Cello 1M Encore
Krell 400MCX
MA Studio 10/ FDII
Pioneer LX83

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

但大陸號稱做假之國,同運送過程中被拆走零件偷龍轉鳳絕不出奇,而且保養維修隨時無了期,太多不利因素

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

香港消費者真係.....poor

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

如果香港$ony 肯收番2000/年做保養, 咁就諗得過
話晒成兩皮野, DoA 真係喊都無謂

專業玩家

其實每個國家o既定位都唔同, 香港買電器都平過好多國家, 不過依家香港人番大陸太方便, 所以成日都會同大陸比較~~
如果大陸買平d, 即係同香港買水貨冇分別, 搞咁多野, 又驚保養, 又驚運送, 又驚假野, 分分鐘得不常失~~~ 點解唔o係香港買呢?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

我又CHECK過了,北京的SONY分別有天津同上海話,當然唔知佢既配置是否一樣。不過細觀畫質,又唔錯BOR......好似同香港無咩分別﹗
PANASONIC VT20H
PIONEER SC LX 75
PIONEER BP LX 55
CYRUS 8 XPDQ (WITH PSX)
CYRUS SMART POWER X 2 (MONO)
CYRUS 8CDSE
FRONT: PMC FACT 3
CENTRE: PMC DB1+
BACK: WHARFEDALE
SUB: VELODYNE SPL-1000 ULTRA
MAC