設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

今日終於開始要認真d睇o下電視勒!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 小瑟 於 2008-7-7 21:51 發表
即係用 hdmi出 av amp先解 dts hd/ dd ture-hd, 依家 ps3要係內部解哂碼先以 PCM方式入 AMP, 再出 5.1, 咁就基本上 AMP只係負責放大個聲, DD同 DTS果D解碼就比左 PS3做, 你知啦, AMP既 解碼一定係正D架麻.
不過呢個 ...

我而家部amp同dvd player都無hdmi
呢四樣比你會點樣接收駁呢?
有d乜野setting會令到睇dvd既畫質都提升d呢?

LCDTV - AMP (無HDMI) - DVD player (無HDMI) - PS3

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 lkljason 於 2008-7-11 00:54 發表

我而家部amp同dvd player都無hdmi
呢四樣比你會點樣接收駁呢?
有d乜野setting會令到睇dvd既畫質都提升d呢?

LCDTV - AMP (無HDMI) - DVD player (無HDMI) - PS3

都係直插架啦.

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

見到panasonic, 三叔有隻LCDTV都係 "令" 畫面, 好正.

btw, 會唔會等多2, 3個月等多d有內置數碼廣播既tv先買.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 radhk 於 2008-7-11 07:20 發表

都係直插架啦.

即係全部直接落電視?

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 radhk 於 2008-7-11 07:22 發表
見到panasonic, 三叔有隻LCDTV都係 "令" 畫面, 好正.

btw, 會唔會等多2, 3個月等多d有內置數碼廣播既tv先買.

真係好難講!

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我就等新 X 出後先決定 :lol :lol
如果新 X系 都唔係 idtv 的話,咁而家 X300 已經好足夠 ;P ;P

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

sony將自家制果部機頂盒裝番落 TV到應該唔難 .... 不過會唔會仲係 MIJ 呢 ?  不過如果照以往出既 X系 , 佢標榜日本制做 , 正常應該唔出 idtv , 要逼班用家幫襯佢買機頂盒 ~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

40X300/350今日價
300 $19xxx送2000 coupon再加20吋lcdtv或hdd recorder
350 $22xxx送3000 coupon再加20吋lcdtv或hdd recorder
可能唔等新model了

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 sutter 於 2008-7-11 21:20 發表
40X300/350今日價
300 $19xxx送2000 coupon再加20吋lcdtv或hdd recorder
350 $22xxx送3000 coupon再加20吋lcdtv或hdd recorder
可能唔等新model了

仲有加800蚊可以換sony blu-ray player
仲可以加480換埋sony 機頂盒

2萬

三潮玩家

J J

好吸引啊Smilies011 Smilies011 Smilies011

電視 + 機頂盒 + BLU-RAY PLAYER

一門三傑立晒歸家既話,真係諗O下都興奮:lol :lol :lol :lol

http://www.sony.com.hk/bravia/chi/news/promotion.htm#gift

補 $800

補 $800

齋送唔使補

齋送唔使補

優惠優 $480蚊換機頂盒

優惠優 $480蚊換機頂盒